White Blazer
קוקטייל שמשלב אש בתהליך ההכנה
מרכיבים:
30 מ"ל ניו מייק
30 מ"ל קוניאק
5 מ"ל פרנה
25 מ"ל סירופ למון גראס
30 מ"ל מים
אופן ההכנה:
בשתי כוסות בלייזר (אם אין – אפשר בשני פינג'אנים) מחממים את המרכיבים, מדליקים ומעבירים מכוס לכוס חמש פעמים. מוזגים לספל ומקשטים בסליל תפוז.
מחיר בביר גארדן: 46 שקלים, במהלך חנוכה בלבד
Green Acres
קוקטייל שישתלב היטב עם לביבות
מרכיבים:
60 מ"ל ג'ין לבנטיני
25 מ"ל ליים
15 מ"ל סירופ אגבה
60 מ"ל מיץ סלרי
מלח גס
אופן ההכנה:
מנערים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח. מסננים לכוס לואו־בול ומעטרים בכתר מלח גס.
מחיר בביר גארדן: 46 שקלים, במהלך חנוכה בלבד
2.Ladies first No
קוקטייל שישתלב היטב עם סופגניות
מרכיבים:
50 מ"ל וודקה סמירנוף
10 מ"ל דריי קירסאו
15 מ"ל מונין מחית פסיפלורה
15 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
מנערים היטב את כל המרכיבים בשייקר עם קרח. מסננים לכוס היי־בול עם קרח. מקשטים בסליל תפוז ובענף רוזמרין.
מחיר בביר גארדן: 38 שקלים, לאורך כל השנה
Holiday Sazerac
קוקטייל שמשלב אש בתהליך ההכנה
מרכיבים:
1 כפית סוכר
10 מ"ל אבסינת
60 מ"ל יאנג סינגל מאלט
קורטוב ביטר פיישו
אופן ההכנה:
מוזגים את האבסינת לכוס לואו־בול ומערסלים את הכוס כך שהאבסינת ירפד את הדפנות. מוסיפים את הסוכר והביטר ונותנים לביטר להמיס את הסוכר. לאחר מכן מוסיפים את היאנג סינגל מאלט וקרח ומערבבים. מקשטים עם טוויסט לימון.
לצורך הכנת קוקטייל בגרסה הבוערת: מקרמלים כוס קופ עם אבסינת בוער. מערבבים את שאר המרכיבים בכוס ערבוב ומסננים לכוס קופ.
מחיר בביר גארדן: 46 שקלים, במהלך חנוכה בלבד
Rings of Saturn
קוקטייל שמשלב אש בהגשה
מרכיבים:
45 מ"ל ג'ין יבש
15 מ"ל שארטרז
25 מ"ל סירופ שקדים או רוזטה
30 מ"ל ליים
25 מ"ל מחית פסיפלורה
אופן ההכנה:
מנערים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח. מסננים לתוך כוס טיקי עם קרח כתוש. מקשטים בחצי ליים הפוך שבתוכו קרוטון ספוג בשארטרז ירוק שניתן להדלקה.
מחיר בביר גארדן: 46 שקלים, במהלך חנוכה בלבד
בקבוק
ניצנים של פריחה
לפני כשנה עבר יקב הבוטיק אמפורה שינוי בצוות המינהלי והמקצועי, וכיום כבר אפשר להתרשם מהניצנים הראשונים, שאותם פיתחו בשנה האחרונה צמד הייננים מעיין קושיצקי ומאירם הראל.
היינות החדשים של היקב כוללים שלושה סוגי יינות רוזה, שלושה סוגי יינות לבנים וקברנה שיראז. תחילת השיווק של מרבית היינות החדשים צפויה באביב־קיץ 2018, ולאחרונה התכנסנו לטעימה ראשונית של היינות שבדרך, שאותם שתינו אותם היישר מהחביות.
יינות הרוזה 2017: אהבנו במיוחד את גולן - יין סמוק יבש המורכב מהזנים סירה וברברה שמגיעים מכרם היקב, שנמצא בשעל בצפון רמת הגולן. היין מציג חדות ודיוק עם טעם רענן ופירותי, שילווה נהדר מנות פתיחה בקיץ הישראלי.
היינות הלבנים 2017: הלייבל החדש בקטגוריה הוא המד ווייט, בלנד לבן המורכב מוויונייה, פראנץ' קולומבארד ומעט שרדונה. מאופיין בניחוחות שנעים מפריחה ופירות לבנים ועד לסיומת ארוכה בעלת קלייה ותבלון עדינים, שמקורם במעט מגע עם חביות אלון צרפתי.
היינות האדומים: קברנה שיראז 2015 מורכב מבלנד של 70% קברנה סוביניון עם 30% שיראז. היין בעל עמוד שדרה יציב ונוכחות, ומייצג את האיזון בין האף לבין הפה. בטעמיו של היין אפשר לחוש את הפרי ואימפקט דומיננטי של עץ.