לכבוד החג, ובעזרתו של מוש בודניק, אושיית אלכוהול ותיקה, הענקנו לקוקטיילים מפורסמים טוויסט ארץ־ישראלי עם חומרי גלם מקומיים כמו זיתים, טחינה, תמר מג'הול וסירופ ורדים. תנסו את זה בבית.
Israeli 50/50 -וריאציה על מרטיני 50/50
רכיבים:
45 מ"ל ג'ין "שטוף" בשמן זית (לשים בצנצנת 700 מ"ל ג'ין עם 250 מ"ל שמן זית, לתת לתערובת לעמוד יום ואז להכניס למקפיא. לסנן דרך בד את הג'ין משמן הזית, עד שנקבל ג'ין בניחוח שמן זית).
45 מ"ל מרטיני אקסטרה דריי מושרה עם עלי זעתר (להשרות 12 עלי זעתר טרי במשך שלוש שעות במרטיני יבש ואז לסנן).
אופן הכנה:
לערבב עם קרח, לסנן לכוס מרטיני צוננת ולקשט בזית ובזסט לימון.
מיול מהגליל-
רכיבים:
45 מ"ל גריי גוס רוזמרין (להשרות שני גבעולי רוזמרין בבקבוק גריי גוס למשך יום)
10 מ"ל אפרול
20 מ"ל סירופ רימונים (לערבב מיץ רימונים טרי עם סוכר ביחס של 1:1)
15 מ"ל מיץ לימון
אופן הכנה:
לנער בשייקר עם קרח. לסנן לכוס הייבול מלאה בקרח ולמלא עד למעלה, עם ג'ינג'ר ביר או ג'ינג'ר אייל. לקשט בזסט תפוז ורוזמרין.
מג'הול סאוור -
רכיבים:
45 מ"ל בקרדי 8 מושרה עם תמרי מג'הול
15 מ"ל ברנדי תמרים של פלטר (או וויסקי שיפון)
25 מ"ל מיץ לימון
20 מ"ל תפוזים
25 מ"ל סירופ דבש
חלבון ביצה (אופציונלי)
2 דש אנגסטורה ביטרס
אופן הכנה:
לנער היטב, למזוג לכוס לואובול מלאה בקרח, לקשט בפרחים אכילים ולגרד מעל מקל קינמון.
רכיבים:
כדור סורבה קוקוס
20 מ"ל טחינה גולמית
30 מ"ל מיץ אננס
50 מ"ל בקרדי
25 מ"ל סירופ קוקוס
10 מ"ל סירופ ורדים
אופן הכנה:
לשים בבלנדר עם הרבה קרח. למזוג לכוס קוקטייל לקשט באננס ובשומשום שחור.
Honey Land
רכיבים:
30 מ"ל ג'ין בומביי ספייר
20 מ"ל מרטיני אקסטרה דריי
10 מ"ל ליקר סן ז'רמן
30 מ"ל לימון
25 מ"ל סירופ דבש
אופן הכנה:
לכתוש תפוח גרנד סמית עם ג'ינג'ר. לנער עם קרח ועם כל הרכיבים. למזוג לכוס מרטיני ולקשט במניפת תפוח.
חלק מהקוקטיילים בהפקה זו יוגשו ביום העצמאות