התזונאית הקלינית, ד"ר מאיה רוזמן, השיבה בתכניתה ב-103FM, לשאלות ששלחו אליה המאזינים בנוגע לתזונה נכונה, וניסתה לסייע להם להמשיך לשמור על אורח חיים בריא. הנה מספר שאלות שהשיבה עליהם:
אני רוצה לדעת האם ניתן לשלב חלווה בדיאטה, ומה המינון המדויק?
"ישנה אפשרות לרכוש חלווה עם ממתיק מלאכותי שאינו מעלה את רמת הסוכר בדם, כאשר היום היא מגיעה באריזות קטנות ואפשר ממש לראות את מספר הקלוריות. את יכולה לאכול שתי יחידות ארוזות, במקום ארוחת ביניים ביחד עם נס קפה. כשאוכלים חלווה אפשר להנות מכל היתרונות התזונתיים של הטחינה, שמכילה 50 אחוז מהמאכל".
באיזה שמן כדאי להשתמש בכדי לטגן שניצלים וחביתות?
"מבחינתי, טיגון הוא תמיד פחות טוב כי כל חימום שמן עלול לגרום לו להיות פחות בריא. אז איזה שמן יתאים לנו אתם שואלים? ההמלצה היא להשתמש בשמן זית, שלמרות מה שחושבים הוא עמיד לחימום עד 240 מעלות, ובהחלט אפשר להשתמש בו לטיגון קצר".
האם אורז בסמטי רגיל עדיף מאורז לבן?
"הוא עדיף יותר, בעיקר בגלל שהאינדקס הגליקמי שלו הרבה יותר נמוך".
כמה אגוזי ברזיל אפשר לאכול ביום?
"שני אגוזים ליום זה יותר מידי, כי אגוזי ברזיל עשירים בהרבה סלניום, ובכדי להימנע מעודף צריכה של החומר הזה, ההמלצה היא לצרוך אגוז אחד ליומיים, לא צריך שניים בכל יום. עודף סלניום גורם לציפורניים סדוקות, נשירת שיער, וריח לא נעים מהפה".
האם שילוב של פחמימה עם סלט וחלבון יכול להפחית את הערך הגליקמי?
"התשובה היא בהחלט כן, אבל עדיף שבלי קשר הפחמימה תהיה מלאה".