ב-20 שנה האחרונות מסעדות אסייתיות החלו להתפשט באזורנו במהירות שיא. כן כן, הרבה לפני נגיף הקורונה. הישראלים אוהבים אוכל מהמזרח, מזונות מוקפצים מתאימים למנטליות הים תיכונית, ואילו הסושי קיבל כאן מקום של כבוד, ולא רחוק היום שנתייחס אליו כמו שאנחנו מתייחסים לחומוס או לפלאפל. למרות הכל חשוב להדגיש שיש הבדל משמעותי בין סושי שהכינו בעוד מסעדה, לבין סושי שמכינים מומחים לסושי. כמו שלא תלכו לרופא המשפחה שלכם בשביל לטפל ברכב, ולא תכנסו לקצביה בשביל לקנות גבינות, ההמלצה שלנו היא לא לאכול סושי במקום שהוא לא פחות ממעולה, ואין כל ספק שאחד מהמקומות הכי טובים לאכול בהם סושי היא מסעדת TYO ברחוב שבזי 58 בתל אביב. פרופ' רפי קרסו ביקר במקום, והתרשם עמוקות, והאמת שגם אנחנו.
"מדובר במסעדה יפנית ברמה גבוהה, ומעוצבת באופן נעים, מרשים ומיוחד. יש כמה חללים, בר באמצע, וחדר פרטי במעלה המדרגות", סיפר פרופ' קרסו. בהמשך התייחס לסושי יוצא הדופן שמגישים במסעדה, והודה שהוא ביקר ביפן כמה וכמה פעמים, אבל הסושי הזה טוב אפילו קצת יותר מהסושי שהוא טעם שם.
מי שמנצח על המטבח במקום הוא לא אחר מהשף היפני יאמה אוימאודה, המכונה גם יאמה סאן שהגיע לארץ בעקבות האהבה, תוך שהוא מקפיץ את הסטנדרטים הקולינריים שלנו בכמה דרגות.
לדבריו של פרופ' קרסו לא מדובר במסעדה זולה, אבל אם מחשבים עלות מול תועלת כדאי להשקיע, ולהזמין בהנאה. הפעם התייחס קרסו לארוחה העסקית שמוגשת במקום: "במחיר של מנה עיקרית מקבלים גם מנת פתיחה וגם מנה ראשונה", מפתה, אין ספק.
אחרי כל התיאורים מסביב ניתן למנות לדבר, ואין כל ספק שמדובר בחגיגה אסייתית שמצליחה להתאים לחך הישראלי, "פתחנו עם חמוצים יפניים, ומרק מיסו הכולל טופו, אצות וואקמה, תרד חלוט, פטריות נמקו ובצל ירוק. בהמשך הזמנו גם את האגדשי טופו, שזו בעצם מנה של טופו טמפורה בציר דאשי, פטריות נמקו, בצל ירוק וג’ינג’ר".
בגזרה של המנות הראשונות טעם פרופ' קרסו גם את מנת הספרינג רול, "לא מדובר במנה מטוגנת כמו שאנחנו מכירים, והמילוי של הספרינג רול היה עם עוף קצוץ וירקות שורש. בהמשך טעמתי גם את הנאסו מיסו, פילה חציל במיסו אדום עגבניות שרי חלוטות, אגוזי מלך מתובלים במיסו, קשיו, עשבי תיבול וצ’ילי אדום בטמפורה, וסלט עגבניות שרי". בהמשך המליץ פרופ' קרסו להוסיף עוד 10 שקלים ולהזמין גם את מנת הסביצ'ה סלמון, מנה פשוטה וגאונית עם שמן זית איכותי, מלח, ומיסו. מנה נוספת שחשוב שלא תפסידו מהתפריט העשיר של המסעדה היא מנת הטטאקי, "מדובר על פרוסות של פילה בקר, יחד עם צ’ילי שאפשר להוציא אם רוצים, בצל ירוק, ג’ינג’ר כתוש ופונזו".
אחרי פתיחה כל כך מרשימה, ומנות ראשונות לתפארת, המשיך קרסו לספר על המזון המגוון במסעדה, והמליץ לבחור למנה עיקרית את ה'ל'אנצ' בוקס', הלוא היא ארוחת פועלים יפנית. בקופסה גדולה שמוגשת לשולחן תוכלו למצוא טעימות מכל מיני מנות עיקריות מעניינות במיוחד, ומעבר לזה הציע להזמין גם את מנת הלוקוס המאודה בסאקה.
אחרי כל כך הרבה מנות איכותיות, אי אפשר לסיים את הביקור במקום בלי לטעום את הקינוח. פרופ' קרסו, שידוע כאחד שמבין דבר או שניים באוכל, המליץ לנסות את מנת כדורי ההפתעה במקום, "למנה קוראים לולי פופ, והיא משלבת בתוכה מסקרפונה עם פירות אדומים". מנה נוספת שהצליחה לככב במקום קרם בורלה פיסטוק. "חשוב לי לציין שחייבים להזמין מקום", הדגיש פרופ' קרסו, "אחרת מאוד קשה להיכנס לשם". תודה על העדכון, רשמנו לעצמנו.