השילוב הכי מתוק ומושלם לחג
לקראת ראש השנה יקב רמת הגולן יוצא בשיתוף פעולה מתוק במיוחד עם גלידריית הבוטיק " הסיציליאנית ". במסגרת הפרויקט השניים משיקים יחדיו לראשונה גלידה וקינוח פריזאי המבוססים על אחד היינות האהובים בישראל - הר חרמון מוסקטו 2019. החל מה-1.9 יהיה ניתן למצוא בסניפי הרשת סורבה הר חרמון מוסקטו מרענן עם נגיעה של אננס. הסורבה החדש טבעוני וללא תוספת סוכר הודות למתיקות של היין והפרי. בנוסף לגלידה, נגה זיכל הקונדיטורית הראשית ( דן אכדיה, בולונז'רי 96 ורביבה וסיליה ) ייצרה אקלייר במילוי אגסים שבושלו בהר חרמון מוסקטו עם שנטי תבלינים ושקדים קלויים.
בסניפי הרשת וב-WOLT יהיה ניתן ליהנות ממספר מארזים חגיגיים שיכולים להתאים להרמת כוסית, ארוחת חג או ערב מתוק עם חברים: PARTY BOX – בקבוק הר חרמון מוסקטו, 2 כוסות פיקניק, פותחן, חצי קילו גלידת מוסקטו אננס ומגוון קינוחים 169 ₪ /מארז מוסקטו וגלידה :הר חרמון מוסקטו , כוסות פיקניק פותחן וקילו גלידת מוסקטו אננס- 143 ₪ / קינוח מוסקטו: אקלייר אגסים ומוסקטו- 34 ₪ קילו סורבה מוסקטו - 94 ₪
סניפי הרשת : דיזנגוף 170 תל אביב | אבן גבירול 63 תל אביב | אבן גבירול 90 תל אביב | שנקר אריה 14 הרצליה פיתוח
פופ אפ בשלניות מרוקאיות // הטרקלין
מסעדת הטרקלין בנווה צדק מתחדשת בחצר אחורית בעיצוב מרוקאי, מחווה של הבעלים והמסעדן יוסי בן אודיס למנהגי העדה המרוקאית שעל ברכיה גדל. להרכבת התפריט המיוחד גוייסו אימו- פנינה בן אודיס ומרים טפירו, חברת המשפחה ובשלנית מרוקאית ידועה שהשתתפה בתוכניות בישול ועורכת סדנאות פרטיות.המקום קושט בהתאם לבית אימו, שפע של חפצי נוי מרוקאים, בדים צבעוניים נשפכים, נברשות וכלים מעטרים. הפריט יכלול: מגש סלטים מרוקאים (69 ש"ח), סיגרים בעבודת יד במילוי בשר (42 ש"ח), טנזניה בשר כבש ופירות (79 ש"ח), טחול ממולא חלקי פנים וליה (52 ש"ח), פסטיה פריכה במילוי פרגית, בצלים מקורמלים, שקדים קלויים וקינמון (52 ש"ח) ועוד המשתה המרוקאי יתקיים עד 24.9.
היכל התלמוד 4, תל אביב, 03-5660013, ראשון־חמישי מ־19:00, שבת מ־13:00
חדש // "קופסת אוכל" מארזים קולינריים בהתאמה אישית
מיזם קורונה קולינרי נוסף יצא לדרך -"קופסת אוכל" - מארזים קולינריים קונספטואליים ומוקפדים בהתאמה אישית מבית "חדרפרטי - חוויית אירוח". כל קופסה (מבין 36 הקופסאות ) היא בעלת דפוס עיצובי ייחודי . הקופסאות מגיעות במגוון קטגוריות ומכילות מנעד רחב של מעדנים שנלקחו משווקים, מעדניות ויצרנים מקומיים מרחבי הארץ ונארזו לחוויה אחת בקופסא. קופסאות האוכל מגיעות ב-5 קונספטים שונים: מארז לפי מתכון ( קופסה להכנת פיצה, פסטה פוטנסקה, קרם פאבה יווני, מסבחה נימוחה או בייגלה ירושלמי) / מעדנייה (אסופת דליקטסים מהארץ ומהעולם שתוכלו לקחת אתכם לפיקניק או להתענג עליהם בבית ) / יין ישראלי עם מבחר מוצרי מזווה ומעדנייה / מארזי בירהעם מוצרי מזווה ומעדנייה / קוקטיילים להכנה עצמית בבית (סנגריה, קוסמופוליטן , מוסקו מיול , ג'ין אנד טוניק, לונדון אייס טי, נגרוני ועוד.)
מאחורי הקלעים של "קופסת אוכל" עומד היזם והמפיק אייל נאור, הבעלים והמנהל של חברת EXP להפקת אירועים ושל חללי האירוח האינטימיים "חדרפרטי","לילי - מטבח שף" ו"מטבח אחורי" - המארזים נארזים בעמותת אנוש, עמותה ישראלית לבריאות הנפש ונשלחים עד הבית באמצעות חברת "הבימה שליחויות" שהוקמה במהלך הקורונה על ידי שחקנים שנותרו מחוסרי עבודה בימים אלו. הקופסאות כשרות. מחיר: 300-120 שקלים לקופסה (לא כולל משלוח)
להזמנות: 03-6888816, אתר - www.culinarybox.co.il
מתחדש // קפה ארצי
תושבי רמת אביב מתחדשים בבית קפה חדש לצד מוזיאון ארץ ישראל ״קפה ארצי״ (לשעבר מסעדת ״ארצי״). האיש מאחורי בית הקפה הוא יוסי גיטניו, הבעלים של קייטרינג ״פטיט פוד״ הוותיק. בית הקפה מציע תפריט עשיר החל מבראנצ׳ים מפנקים, סלטים עשירים, עיקריות טעימות ועד לקינוחים אהובים היישר מקפה ״פטיט פוד״ בפלורנטין. לצד התפריט הרגיל יציע ״קפה ארצי״ גם תפריט פיקניק מיוחד שמאפשר להזמין מראש ובמקום ולקחת לפיקניק בגינת הפסיפסים הפסטורלית של מוזיאון ״ארץ ישראל״. בין המנות אותן ניתן למצוא בתפריט: סלט קינואה אדומה, גזרים וצימוקי אוכמניות בויניגרט תפוזים 46 / בלחמנית חלה: שניצל דג ים, עם מטבוחה חריפה ומלפפונים 48 ₪ /מוזלי- יוגורט כבשים, אוכמניות ובננה, גרנולה, חלבה ודבש 42 ₪ / פנקייק דלעת מוגש עם מייפל, פרי עונתי וקצפת 48 ₪ /ביצים עלומות על לחם תירס, סלמון ביתי מוחמץ וסלט רוקט 58 ₪ /פשטידות אישיות שמנמנות, ביצה קשה וירקות חתוכים 42 ₪
רחוב חיים לבנון 2, רמת אביב, בחזית מוזיאון א"י טלפון: 03-6766586
מחדש תפריט // HARVEY'S BURGER SHACK
HARVEY'S BURGER SHACK- בר ההמבורגרים של משענת הבשר הרוויס הירושלמית מחדש תפריט אפטר קורונה עם מנות כגון כריך רובן - פסטרמה בקר מעושנת, כרוב כבוש, גבינת מוצרלה צמחונית, חמוצים והרוטב של הרוויס (58\ 70 ₪ ) וגם סנדוויצים מיוחדים של הארווי: פסטרמה בקר- פסטרמה בקר מעושן 250 ג', חרדל דיג'ון עם גרגרים, לחם כפרי ( 49 ₪) / PBLT - פסטרמה בקר מעושן, בייקון אסאדו, חסה, עגבניה, לחם ג'אבטה ורוטב של הארווי ( 56 ₪ ). טוטו, אנחנו בקנזס- בשר צלעות מפורק בעישון עץ היקורי – 18 שעות, רוטב ברביקיו ביתי, חמוצים, קולסלאו, מיונז חרדל ( 54 ₪) וכמובן תפריט המבורגרים מושחת במיוחד.
הארוויז בורגר שאק, שלומציון המלכה 1, 02-6571303. כשר.
משהו חדש קורה במטבח של לנדוור // תפריט ספיישלים חדש של השפית יהלומה לוי
רשת לנדוור מכניסה לתפריטי הסניפים, מגוון מנות חדשות, פרי יצירתה של המנהלת הקולינרית של הרשת, השפית יהלומה לוי, שמביאים לידי ביטוי עבודה מאומצת של מספר חודשים.
התפריט יכלול מנות כגון: בצק פילאס אפוי במילוי תרד וג'יבנה מוגש עם יוגורט עשבים / לביבות מנגולד – עם יוגורט יווני וסלסה ורדה / מג'דרה שלנו - אורז מלא עגול, עדשים ירוקות בלאדי ועדשי קוויאר שחורות, קריספי שאלוטס מוגשת עם סלט ירוקים קצוצים דק וצלוחית יוגורט / טחינה / ניו יורקר - לחמנייה רכה במילוי פרוסות בשר צלוי חמימות, עגבנייה, חרדל עשבים וירקות טריים. מוגש עם סלט ירוק / ביונד בורגר - המבורגר ביונד מיט לטבעוניים, מוגש עם קרעי תפו"א .
https://www.landwercafe.co.il/
תפריט קיץ גם למשלוחים // rebar
rebar, מותג המשקאות, משיק בימים אלו תפריט קיץ חדש עם מהדורת משקאות טבעיים מרעננים במיוחד גם במשלוחים. כל המוצרים דלים בשומן ונתרן, מבוססים על פירות וירקות בשילוב חומרי גלם איכותיים, ללא תוספת סוכר גולמי וללא תוספות טעם, ריח או צבעי מאכל.בתפריט החדש מככבים משקאות ה-cool הברדיים עם פירות קיץ טריים בשילובים מיוחדים, לצד משקאות freeze & sour – משקאות סורבה חמצמצים. מי שירצה להרגיע את הרעב יוכל להתפנק עם קעריות פודינג overnight בטעמים מפתיעים, ואוהבי הנשנוש ימצאו במקררים כדורי energy bites מבוססי רכיבים טבעיים בלבד, בטעמי חלווה, בוטנים וקקאו. כל אלו עומדים לצד המשקאות המוכרים והפופולאריים, ולצד המשקאות הפונקציונאליים ומשקאות החלבון.את תפריט הקיץ החדש ניתן להזמין מעתה גם לבית או למשרד,שירות המשלוחים מתבצע בשיתוף עם תן ביס ו-Wolt והוא זמין כרגע בגוש דן, השרון, השפלה
לסניפים ותפריטים :WWW.REBAR.CO.IL
חדש // בירה מול שקיעה 'מפגש הדייגים' בנמל עין גב
כל יום חמישי, בין השעות 18:00-23:00 ב'מפגש הדייגים' הכשר, בנמל עין גב על שפת הכינרת, מזמינים לבירה מול שקיעה, בילוי ומפגש עם משפחה וחברים, עם טאפסים, צ'יפס, תפריט אלכוהול מוזל, בירה מהחבית ומוזיקה טובה. בתפריט הטאפסים- סרדינים מטוגנים, חציל יווני, קציצות של שלומי- 5 קציצות דג עם רוטב, בליווי טוסטונים, פוקצ'ה ירקות בליווי טחינת הבית, צלחת צ'יפס ועוד.
בימים ראשון עד רביעי, ניתן ליהנות מארוחת דגים ומטעמי דגים טריים מהכינרת שמציע השף הצעיר מנור זיתוני, בן קיבוץ עין גב ומתפריט המבוסס על חומרי גלם טריים ומנות חדשות ומרעננות. בתפריט: מושט שלם מטוגן, נתחי פילה מושט בגריל, לברק שלם מטוגן, דניס שלם מטוגן, פיש & 'ציפס, סלסלת כדורי פלאפל, בליווי טחינה וחמוצים, חומוס הבית מוגש עם גרגרים חמים, סלט ישראלי ועוד. לקינוח- סושי קוקוס, קרם ברולה וקרמינו.
למידע והזמנות - 04-6658835, http://eingev.co.il/
חדש // הגאון בפיתה
מזללה חדשה נפתחה בלב שכונת מונטפיורי, על ידי ארז אלמוג, בשם "הגאון" והיא מציעה רצועות אנטריקט, קבב, נקניקיות מרגז ושיפודי פרגית בפיתה במחירים של 32 שקלים וב-40 שקלים בצלחת כולל צ'יפס, ירקות על האש וסלט.
הנציב 20 פינת בית הלל שכונת מונטפיורי, ת"א המוצרים כשרים אך ללא אישור כשרות.
מחווה לדובאי // שוק האוכל של דיזנגוף סנטר
אמנם עדיין לא ניתן לטוס לאיחוד האמירויות הערביות, אך בסופ"ש הקרוב שוק האוכל הראשון של ישראל יאפשר טעימה של מנות ספיישל בהשראת הפדרציה
שוק האוכל של דיזנגוף סנטר יציע בסופ"ש הקרוב מחווה גסטרונומית להסכם השלום המתגבש עם איחוד האמירויות הערביות, כשיאפשר למבקריו לטעום ממנות בהשראת המנות הפופולאריות במטבחים המקומיים של אבו דאבי ודובאי.
בדוכן של מסעדת גואטה ניתן יהיה לטעום מנת מחשי טריפוליטאי – קישואים ממולאים בכל טוב (20 ₪ ליחידה, כשרות מטעם רבנות תל אביב), בזמן שהדוכן הטבעוני יציע מנת ספיישל של חומוס מע ג'עג' (בתרגום חופשי: חומוס עם בשר), חומוס מעשה יד של שף אורי לוי, שבמרכזו שווארמה טבעונית מחלבון סויה, (39 ₪, ללא כשרות). את המנות ניתן יהיה לאכול במקום או לרכוש במארז Take away.
שוק האוכל פועל ביום חמישי ה-27.8 בין השעות 12:00-20:00 וביום שישי ה-28.8 בין השעות 10:00-16:00, בדיזנגוף סנטר, רחוב דיזנגוף 50, תל אביב.