ספגטי מיטבולס בסיר אחד
מרכיבים:
1 חבילת ספגטי פרפקטו אסם
להכנת המיטבולס:
1/2 קילו בשר בקר טחון
3 כפות פירורית זהב אסם
1 בצל מגורר דק וסחוט
1 תפוח אדמה קטן מגורר דק וסחוט
3 שיני שום קצוצות
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 ביצים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
להכנת הרוטב:
3 כפות שמן
3 שיני שום
1 צנצנת רוטב עגבניות קלאסי פרפקטו אסם
4 גבעולי בזיליקום מופרדים לעלים
4 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים להכנת המיטבולס לתערובת אחידה ומניחים במקרר לחצי שעה. מגלגלים כדורים בגודל 3 ס"מ ושומרים אותם בצד.
2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים שום, רוטב פרפקטו, בזיליקום ומים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המיטבולס ומבשלים כעשר דקות או עד שהכדורים מתייצבים.
3. שוברים את הספגטי לחצי ומוסיפים לסיר. מערבבים, מנענעים בזהירות עד שהספגטי טובע ברוטב, מכסים וממשיכים לבשל עד שהכדורים מבושלים.
באדיבות רות אוליבר - אסם בישולים
פסטה עם ירקות וחזה עוף
מרכיבים:
2 כוסות פסטה מבושלת מכל סוג
600 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
כף שמן
בצל לבן בינוני חתוך לרצועות
שן שום כתושה
פלפל אדום ופלפל כתום גדולים חתוכים לרצועות
1 קישוא חתוך
1 גזר חתוך לרצועות
עגבניות שרי חצויות
מיץ מחצי לימון קטן
כפית סילאן או דבש
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית שטוחה של פפריקה
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל הלבן כמה דקות להזהבה. מוסיפים את חזה העוף לסיר ומטגנים כחמש דקות. מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לריכוך, כחמש דקות.
2. מוסיפים את הפסטה המבושלת. מערבבים את כל התבלינים עם רבע כוס מים ושופכים לסיר. מבשלים על אש בינונית עוד כמה דקות עד לצמצום הנוזלים.
באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא
מאפה פסטה כוסמין ותירס
מרכיבים:
חבילת פסטה כוסמין מלא
3 קלחי תירס טריים
3 כפות שמן זית
2 גבעולי טימין
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס דק
להגשה:
פרמזן מגורד
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־220 מעלות. מגלחים את קלחי התירס מהגרגירים, טוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון למחית. מניחים את המחית והגרגירים שנותרו בסיר ומבשלים על אש נמוכה. יוצקים פנימה שמן זית, טימין, מלח, פלפל שחור גרוס דק ומערבבים. מבשלים שמונה דקות תוך כדי ערבוב.
2. מרתיחים סיר מלא מים וכף מלח. זורקים פנימה את הפסטה (מבשלים לפי ההוראות על גבי האריזה). מסננים מהמים, יוצקים כף שמן זית ומערבבים.
3. מערבבים את הפסטה לתוך קרם התירס ויוצקים לתבנית חרס. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ־12 דקות לקבלת גוון זהוב.
4. מגרדים מעל פרמזן ומגישים.
באדיבות תבליני מימון.
לזניה אישית
מרכיבים:
12 עלי לזניה
1 צנצנת רוטב פומודורו
12 פרוסות חציל צלויות בתנור או מטוגנות
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם זיתים שחורים מגולענים
שמן זית לשימון תבנית שקעים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את עלי הלזניה במים רותחים עד לריכוך, מייבשים על מגבת וחוצים לשניים.
2. משמנים תבנית שקעים ומניחים בכל שקע כף רוטב, מניחים מעל שני חצאים של עלי לזניה ובתוכם מניחים רוטב, חציל, עוד רוטב וגבינה. מפזרים מעל זיתים.
3. אופים כ־20 דקות בחום של 180 מעלות.
באדיבות ברילה.