החומרים:
1 סלק גדול
50 גרם אגוזי פקאן
5 עלי בזיליקום
½ כפית פלפל שחור
1 שן שום
100 גרם גבינת פטה 5% "פיראוס"
50 גרם גבינת פרמזן קולקשן, מגוררת
500 גרם ניוקי ארוזים בוואקום

אופן ההכנה:
אופים את הסלק: מחממים תנור ל־200 מעלות. עוטפים את הסלק בנייר כסף ואופים כשעה וחצי. דוקרים את הסלק במזלג לקראת סוף האפייה כדי לוודא שהוא רך.

הכנת הרוטב: שמים במעבד מזון את הסלק האפוי, האגוזים, הבזיליקום, הפלפל והשום וטוחנים לממרח חלק.

מעבירים את הממרח לסיר בינוני ומוסיפים פטה ופרמזן. מחממים כשתי דקות עד שהגבינות נמסות.

הרכבת המנה: מבשלים את הניוקי לפי הוראות ההכנה. מוסיפים את הניוקי לתוך הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים חתיכות פטה ועלי בזיליקום לקישוט.