לבשל ארוחת חג זה דבר נהדר, אבל שיבשלו לך זה עוד יותר כיף ולפעמים אני מוכנה לשחרר ולתת לאחרים לבשל בשבילי כל עוד זה באיכות הנכונה ובאווירה הנכונה.
בצהרי החג נחת אצלי שליח עם תיקים ושקיות עמוסות כל טוב, אני רגילה למשלוחים של אוכל לסקירה אבל פה היה קצת מעבר ולכן זה הרשים אותי, חוץ מהצידנית שהייתה מלאה בקופסאות מלאות בחומרי גלם ותבשילים הגיעה גם סלסלה גדולה עם צלחות, כוסות ליין, סכום, סודה, בקבוק יין גדול ואפילו קפסולות קפה ופינוקים מתוקים של חיים כהן שהשלימה בצורה מושלמת את השולחן.
הרעיון של מיזם San Pellegrino culinary tour הוא בעצם ארוחת חג זוגית חגיגית המורכבת ממנות של שפים להרכבה עצמית ובכך להתפנק על שולחן מסוגנן בלי לעבוד קשה מידי.
מה בתפריט?
מנות הפתיחה כללו חלה רכה, סלט קיסר עם קופסת קרוטונים פריכים שכמעט וחוסלו לפני הארוחה, מסבחה שעועית, וחצילים בטעם כבד של חיים כהן. סלט לוביה חרוך עם גבינת טולום טורקית ושקדים וטורטליני שורטריב במרק חרירה מאד עשיר של מסיקה ומנה יפייפיה ומצויינת של קרפצ'יו קולורבי וצלוי וטיפה מעושן ברוטב רימונים ופטה עם תערובת דואה שקצרה הצלחה בצילומי האינסטגרם שלנו לצד פלמידה כבושה על קרם חציל שחור וקאימק של תומר טל.
לעיקריות קיבלנו טנזיה טלה עם פירות יבשים ועדשים ותבשיל חיטת בר וגזרים מקורמלים של ניר מסיקה,
ומה בקינוח אתם בטח רוצים לדעת- כנאפה נהדרת ובראוניז מושחתים של חיים כהן שהיו שיחוק אמיתי לצד היין.
לכל זה מתווספת צנצנת גדולה עם רוטב שקשוקה של חיים כהן לארוחת הבוקר למחרת.
איך הביצוע?
ההרכבה של המנות הייתה קלה וההוראות שהגיעו עם האוכל היו מאד ברורות, הפאשלה היחידה הייתה שבחלק מהקופסאות לא היו תוויות וזה קצת חבל כי פספסנו פה ושם איזה גבינות לשים על מה אז פשוט אילתרנו והרוב היה די ברור מהניראות שלו כגון שמן עירית או תערובת דואה אבל בסך הכל הסופי על השולחן עמדו מנות מצולחתות לעילא על כלים הורסים שמיד גררו סדרת צילומים לאינסטוש מרוב התלהבות (וגרמו לגברבר לגרגר בעצבים מתוך רעב) ולצד סלטים נהדרים וחלה חגיגית והתחושה הייתה מאד חגיגית ונטולת מאמץ וכזו ששווה את המחיר כי לשם שינוי היא לא רק כללה אוכל ויין אלא גם כלים, קינוחים, סודה ומינרלים ועוד מנה ליום אחרי - ואם כבר לשלם אז לשלם על חוויה כוללת.
מה המחיר: 660 שקלים או 600 לחברי BLEND