עזבו אתכם ממישלן, אתמול (שני) בערב נרשם הישג קולינרי עצום, כששש מסעדות נכנסו לרשימה המכובדת מאד בתחרות של סן פלגרינו שנערכה בדובאי, בה נבחרו 50 המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון.
במשך 20 שנה שרשימת Best Restaurants50 של S.Pellegrino משקפת את המגוון של הנוף הקולינרי בעולם, ואתמול הוכרזה בפעם הראשונה רשימה המתייחסת למזרח התיכון ואפריקה ובה 6 מסעדות ישראליות. האירוע היוקרתי נערך בסגנון הראוי לאירוע כזה עם לבוש מהודר וארגון מתוקתק ומרשים, ששודר לייב לכמה מדינות. אירוויזיון סטייל כי ככה צריך להיות כשמדובר בקולינריה עולמית.
אז מה היה לנו שם:
- מסעדת OCD של השף רז רהב ממשיכה לעשות כותרות ולקצור פרסים וזכתה במקום ה-3 והיוקרתי מאד.
- מסעדת ג'ורג וג'ון בהובלת השף תומר טל הגיעה למקום התשיעי.
- הבסטה בהובלת השף אילון אמיר הגיעה למקום 14.
- אנימאר של השף הלל תקאוולי דורגה במקום ה- 17.
- פסקדו הכשרה מאשדוד רשמה הישג ענקי למסעדות הכשרות וזכתה במקום ה- 24.
- מלגו ומלבר של השף מוטי טימן זכתה במקום ה- 40.
את המקום הראשון תפסה מסעדת FILZ3 - מסעדה אסייאתית-יפנית מודרנית הנמצאת בדובאי. היה מרגש לגלות שלא מעט שפיות זכו במקומות מובילים כגון השפית/שף הטובים במזרח התיכון, בו זכתה שפית שנה שעברה. גם השנה זכתה בו השפית הצעירה טאלה באשמי עם המסעדה שלה "פיוז'ן בי טאלה", והשפית ניאה מישרה עם המסעדה שלה "קינויה", שזכתה בפרס "ONE TO WATCH" המסמן את המסעדה כמסעדה עולה.
הדירוג משקף את חוויות המסעדה הטובות ביותר שנאספו מ-250 מצביעים, המורכבים ממומחי קולינריה אנונימיים מרחבי MENA (Middle East & North Africa)). מטרת הדירוג ליצור רשימה של יעדים הקולינריה הגדולים ביותר ברחבי המזרח התיכון וצפון אפריקה, הכוללת מקומות סודיים לצד שמות גדולים בקולינריה האזורית, קלאסיקות לצד יעדים חדשנים נועזים.
ועובדה משעשעת לפני הסוף - ליד אבי זק, מבעלי גורג וג'ון, ישב בחור מכוויית שקוראים לו ג'ורג ג'ון , מה שהתגלה בשיחה אקראית בין שניהם.