מועדי וחגי ישראל מספקים לנו זמן איכות עם משפחתנו, הכוללים טיולים ברחבי הארץ, מנוחה ארוכה וארוחות משפחיות עמוסות במאכלים. ביום העצמאות הקרוב, מאות אלפי ישראלים, יצאו אל הפארקים הקרובים לביתם לארוחת 'על האש' בשרית, כנהוג במועד זה. עדי מור, דיאטנית אפליקציית myBite, אספה בשבילכם מספר טיפים שיכולים לסייע לכם להפוך את המנגל הישראלי לבריא ומזין יותר - משלב התכנון ועד של האכילה:
מתכון לרוטב צ'ימיצ'ורי שישדרג כל על האש>>>
- בשר טרי ולא מעובד
אנשים רבים צורכים בשר על בסיס יומיומי, אשר מכיל כולסטרול, חלבונים ושומנים. עם כניסתם של חברות מזון לחיינו ועל מנת לקצר תהליכי הכנה, נמצאים בשוק אינספור מוצרי בשר רבים, אשר מעובדים באמצעות המלחה, עישון ורכיבי שימור רבים. הערכים התזונתיים בין בשר אדום טרי לבין בשר אדום מעובד דומים מאוד, על אף שבשר מעובד מכיל יותר שומנים וקלוריות ופחות חלבונים. חשוב לשים לב כי בשר מעובד מכיל מלחים רבים וחומרי שימור אשר עלולים להשפיע על מערכת כלי הדם והלב. נסו לקנות בשר טרי ולהכין ממנו מגוון מוצרי בשר שונים ומגוונים, כמו: המבורגרים, קבבים, קציצות וכדומה. בנוסף, נסו להוסיף מוצרי עוף ודגים לארוחה, אשר מכילים פחות שומנים, כולסטרול מבשר אדום ויותר ערכים בריאים כמו אומגה 3 וחלבונים. - גם ביום העצמאות מומלץ לשלב בארוחה 5 צבעים של ירקות
המכילים ערכים תזונתיים רבים אשר מסייעים לנו לשמור על בריאותנו ואף מונעים התפתחות של מחלות שונות. מלבד הבשר נסו לשלב בארוחה גם ירקות אשר מעניקים תחושת שובע לאורך זמן. - לא לאכול עם העיניים
לעיתים קרובות על אף שאנחנו לא רעבים, פיתויים רבים הנמצאים על השולחן, מוצאים את עצמם בדרך למערכת העיכול שלנו, על אף שאנחנו לא באמת רעבים. נסו לא לאכול עם העיניים, לאכול ברגע שאתם רעבים ולשים לב שאתם מסיימים את הארוחה בדרגת שובע נעימה, כשאתם לא 'מפוצצים'. הקפידו על אכילת הכמויות שמתאימות לכם והקשיבו לגוף שלכם ברגע שאתם שבעים. - ניהול יומן אכילה
לרוב בחגים, כאשר סדר היום שלנו משתנה, גם הארוחות הופכות להיות פחות מסודרות ועם הרבה יותר פיתויים. לכן, מומלץ לאורך השנה ובמיוחד בחגים לנהל יומן תזונה אשר יעזור לכם לשמור על שגרת אכילה בריאה. כיום, קיימות בשוק מגוון אפליקציות לניהול תזונה נכונה ואורח חיים בריא מכל מקום, בקלות וחלקן אפילו בחינם. האפליקציות מאפשרות לעקוב אחר התפריט היומי שלנו ולקבל מידע חשוב על המנות שאנחנו אוכלים, כגון: קלוריות, שומנים, חלבונים, ויטמינים, מינרלים ועוד. - תהנו ואל תהיו עם רגשות אשם
זכרו – מותר לנו לאכול מגוון רחב של בשרים, דגים, ירקות, פירות וקינוחים. יום העצמאות, כמו מועדים וחגים אחרים, מספקים לנו ארוחות משפחתיות עם מנות בלתי שגרתיות, עתירות בשומנים ובקלוריות. אל תעצרו את עצמכם מלהתענג על מנות מושחתות, אך תזכרו לאכול בטוב טעם ולא להגזים.
מאכל | קלוריות | פחמימות | חלבונים | שומנים | אחוז שומן |
המבורגר 160 ג' | 390 | 3.2 | 22.5 | 32 | 20% |
כנף - יחידה | 170 | 0 | 26 | 7 | 8% |
סינטה - 250 ג' | 530 | 0 | 73 | 24 | 10% |
אנטריקוט - 250 ג' | 660 | 0 | 66 | 42 | 22% |
פילה - 250 ג' | 545 | 0 | 69 | 28 | 10% |
סטייק פרגית - 160 ג' | 310 | 0 | 21 | 24 | 15% |
חזה עוף - 160 ג' | 240 | 0 | 46.5 | 4.8 | 3% |
פיתה - יחידה | 240 | 49 | 7.5 | 1.5 | 1.5% |
חומוס - כף | 90 | 6.5 | 3.5 | 5.7 | 13.5% |
טחינה גולמית - כף | 100 | 1 | 3.6 | 8.8 | 59% |
טחינה מדוללת - כף | 50 | 1.2 | 1.3 | 4.3 | 19% |
קטשופ - כף | 22 | 5.2 | 0.3 | 0 | 0% |