פסטיבל כמהין בפאסטל
לרגל סוף השנה והאירועים המסורתיים המתוכננים לתקופה זו, החליטה מסעדת פאסטל להקדים את החגיגות ולצאת עם הפנינג כמהין מיוחד. בין ה- 22 ועד 30 בדצמבר יציע שף גל בן משה תפריט שכולו כמהין בתמחור של עד 100 ₪ למנה.
תוכלו למצוא בתפריט:
ארטישוק ירושלמי: קרם כרישה וערמונים,ֶ גרגר נחלים  - 76 ₪
סלט תרד:  עלי תרד, בקצ'וי, שומשום קלוי וויניגרט טחינה - 68 ₪
מרק עוף: שקדי עגל צלויים בגריל פחמים, "ביסק" עוף, קרם ערמונים - 82 ₪
ריזוטו: ריזוטו "קרנרולי", סלק, אספרגוס, אגוזי לוז  - 98 ₪
קינוח: חלב ודבש  |  סולת, ארל גריי וכמהין 54 ₪
כמו כן יפאשר להזמין  FULL HOUSE TRUFFLE  במחיר 345 ₪ לכל המנות
 וכדי לחגוג עד הסוף יפתחו לכוסות יינות מהאוסף הפרטי של סומלייה המסעדה המוערכת, מור ברנשטיין.

מסעדת פאסטל | שד' שאול המלך 27|  03-644-7441| להזמנת מקומות דרך אונטופו

 Pressed Sushi - כבר טעמתם?
במתחם הבילוי Y סנטר בנתניה נפתח לפני 4 שנים ״הנקסט דור״ מקבוצת ״מוג׳ו״- בר קוקטיילים עם אוכל אסיאתי עדכני. עתה המקום מהדק את הקונספט לקראת החורף הקרוב ומציג תפריט חדש ויצירתי המשלב מנות בר אסיאתיות, תפריט סושי עשיר לצד קוקוטיילים שנרקחים במקום. גולת הכותרת היא קולקציית הסושי החדשה שמביאה לראשונה את הטעמים היפנים של ״הסושי פרס״- קוביות אורז דחוסות הנעשות בקובית עץ ובשיטה יפנית מסורתית אליהם מתלווים דגים נאים ומיונז יפני חרוך. 

הקולקציה מצטרפת לתפריט סושי, ספרינג רולים מדפי אורז ומנות בר הנעשות במקום לצד קוקטיילים מיוחדים.
מתחם Y סנטר, נתניה. טלפון: 098850716

מוג'ו נקסט דור (צילום: שני בריל)
מוג'ו נקסט דור (צילום: שני בריל)

דינר אנד שואו במוזיאון הוויסקי
סידרת אירועי דינר אנד שואו בה עולם הקולינריה נפגש עם עולם הוויסקי חוזרת למוזיאון הוויסקי. מבחר שפים מובילים יציגו מנות מפתיעות משולבות וויסקי עם מוסיקה מעולה ומגוון בקבוקי וויסקי מיוחדים. השפים המתארחים ייצרו מנות חדשות ויבנו תפריט אקסלוסיבי לערב חד פעמי אשר יותאם בצורה מושלמת לוויסקי ולאווירה הייחודית המאפיינת את המקום.

ביום ראשון 11.12.2022 יתארח השף תומר טל ממסעדת ג'ורג' וג'ון בת"א אשר יציג תפריט הכולל מגוון מנות ייחודיות. הארוחה תלווה בהופעה חיה של ההרכב המוסיקלי ספיצ'לס בניחוח שנות ה 20 שתנגן מוזיקה שמחה עם שירים אהובים ומוכרים, את המנות ילווה וויסקי נבחר שהותאם במיוחד כך שלסועדים מצפה עונג עילאי רב חושים.
בין המנות בתפריט : סשימי דג ים רוטב היביסקוס וקושו יוזו, ירקות פריכים קצוצים קטן ; פילה לברק צלוי בעשבי תבלין יבשים רוטב פטריות מעושנות שחור, סלט ראשד וטטבילה ; סינטה טלה צלויה על העצם, סחוג סלרי חמצמץ וחבושים מזוגגים בציר טלה ועוד...
המנות יוגשו לצד 5 מנות וויסקי של המותג  Chivas Regal אולטיס XX בן 20 שנה.
מחיר: 350 ₪ לאורח עבור ארוחת שף בת 4 מנות וקינוח + 5 מנות וויסקי CHIVAS
https://www.whiskeybm.co.il/dinner-show

מוזיאון הוויסקי (צילום: אסף קרלה)
מוזיאון הוויסקי (צילום: אסף קרלה)

סיר של שלישי בקפה אסיף
מסורת חדשה מתבשלת בקפה אסיף: מדי יום שלישי, קפה אסיף מארח בשלנים ובשלניות - ביתיים או מקצועיים מכל רחבי הארץ ומכל תרבויות האוכל בישראל - לסרוויס צהריים מיוחד. בכל שבוע, בשלן אחר יבשל במקום סיר גדול ומנחם של הבית שלו. 

עד כה התארחו במטבח של קפה אסיף הבשלנית הסורית סיגי מנטל עם תבשיל מדיאס חצילים; המתכונאית והאופה רינת צדוק עם סיר קציצות עוף ומנגולד לצד קוסקוס; וכן הבשלנית האילתית בריג'יט שופן שהגישה בולט, קציצות תוניסאיות. בהמשך צפויים להתארח גיל אקרמן, ניסים זלייט, ברק אהרוני, אביעד פלד ועוד.
הסירים הבאים:
13 בדצמבר - ניסים זלייט (קובה סלק)
20 בדצמבר - אביעד פלד (מסעדת פרא, עוד לא ידועה המנה)
לילינבלום 28 תל אביב 03-375-2727

סירים של בית בקפה אסיף (צילום: יחצ)
סירים של בית בקפה אסיף (צילום: יחצ)

מסעדת כׇּבׇּאכּה חוגגת שנה  עם חגיגות חג המולד
בימים אלו נערכת משפחת דאוד לקראת בואו של חג המולד, אחד מהחגים החשובים עבורם המסמלים את סוף השנה. מנרווה וחביב יחלקו זו הפעם הראשונה עם אורחי המסעדה את הטעמים, התבלינים והמסורת שמלווה את משפחתם זה עשרות שנים. מתכונים שעוברים מדור לדור וכעת יוגשו במהלך שבועיים במסעדת כׇּבׇּאכּה. מבין המנות המיוחדות שיוגשו:
1.מוג׳רביה עם בשר או עוף בקר ופתיתי קוסקוס עם פלחי בצל מבושל בציר עוף וגרגירי חומוס
2. קובה ניה - בשר נא בבורגול דק ותבלינים. מוגש עם "חוסה" תבשיל של בצל, בשר טחון ותבלינים.
3. שיח אלמחשי - קישואים ממולאים בבשר וצנוברים, מבושלים ברוטב יוגורט חם.
4. ירך עוף מבושלת בפריקה
5. בורבאה קינוח של חיטה וגרגירי אניס, ממותק באגוזים, צימוקים ושוקולדים.

כבאכה| כיכר קדומים 6, יפו העתיקה|  03-688-8843 

חג המולד בכבאכה (צילום: אפיק גבאי)
חג המולד בכבאכה (צילום: אפיק גבאי)

פופ חדש בשכונה והפעם פופ אפ שכולו ים.
כל שלושה שבועות, ביום שישי, בית אלפא יהפוך למשל שלוש שעות למרכז אוכל, שתיה, ומוזיקה – הכל בהשראת דגה טרייה ומנות דגים ייחודיות. השפים, ניצן גת ומיכאל קוגן מאתר הדגים הטרים הגדול בישראל "שוק הדגים" יציעו מנות דגים ב 35 שקלים בלבד, לצד יינות מובחרים ומוזיקה טובה.
בתפריט: טורטיות צמחוני ודגים, המבורגר דגים, סביצה מדגים שונים ועוד
מתי ואיפה:  30/12, ברחוב אלפא 4 בת"א, בין השעות 12:00-15:00

מרלוזה מארחת את האימפריאל לערב מקסיקני שמח 
השף דור אבן ממסעדת מרלוזה יארח את האימפריאל לערב מקסיקני חד פעמי עם מנות וקוקטיילים מיוחדים.
הארוחה תתקיים ביום  שני ה-12.12 החל מהשעה 18.00 בערב.
בין המנות: סביצ'ה דג לבן, צנונית כבושה, שקדים וצ'ילי, ויניגרט מעושן חריף ו"גספציו" קוקוס 58, אבוקדו טרי, קרם צ'יפוטלה, תירס טרי, תירס קריספי, חלפיניו מוחמץ וכוסברה 46, צלעות תירס, תירס מתוק במחית עשבים, פפריקה מעושנת ופרמזן מגורר 43, קוביות דג מטוגנות בתערובת קמחים ותבלינים מקסיקנית חריפה, מטבל חמוץ חריף ( סלסה כוסברה ושום מוחמץ ) 73, טאקו פיש "פסטור", רצועות דג בגריל בתערובת תבלין, קרם חלפיניו, כוסברה צילי ובצל ירוק. 2 יחי, טאקו סלמון צלוי, אבוקדו, קרם פלפלים אדומים, תירס קריספי וכוסברה 
ותפריט קוקטיילים על טהרת הרום 
חיים חבשוש 39 שוק הכרמל 

מרלוזה ואימפריאל (צילום: נועם פריסמן)
מרלוזה ואימפריאל (צילום: נועם פריסמן)

ערכת המונדיאל של  פיתה בסטה ותפוצ'יפס
המותג האהוב תפוצ'יפס ורשת פיתה בסטה  שזכתה בתואר "הפיתה הטובה של השנה" בפעם הרביעית ברציפות, משיקים מארז מושלם ונשנוש טעים במיוחד לשדרוג חווית הצפייה במשחקי הכדורגל. המארז כולל 4 מנות של חלות בצירוף שתי שקיות תפוצ'יפס בטעמים החדשים שהושקו: תפוצ'יפס WAVY בטעם טבעי ותפוצ'יפס WAVY בטעם פפריקה. במסגרת שיתוף הפעולה הייחודי נוצרה מנת ספיישל יחד עם יוצר התוכן הקולינרי קובי אדרי, שתיכלל גם היא במארז: "חלת אונטריב מפורק" -  נתח אונטריב עסיסי בבישול ארוך מטבוחה תוצרת בית, פלפל חריף, טחינה לימון כבוש, בצל סגול וסלט הבית עטופים בתוך חלה רכה. כמו כן, שתי מנות מהמגוון בתפריט שודרגו לחלות לרגל המאורע (חלת 'אסאדו' ו'חלת ערוקים' הצמחונית) ו'חלת שניצל', המוגשת בדרך כלל בימי שישי, תיכלל גם היא במארז.
ניתן למצוא את המארז בעלות של 179 ש"ח בסניפי פיתה בסטה ל-TA ובמשלוחים דרך האתר או דרך אפליקציית 'וולט' ו- 'תן ביס'.

פיתה בסטה ללמונדיאל (צילום: אמיר מנחם)
פיתה בסטה ללמונדיאל (צילום: אמיר מנחם)

פסטיבל מתוקים עם אהרוני ואור שפיץ
פסטיבל Sweeties, הפסטיבל שמוקדש למאכלים מתוקים ומושחתים חוזר בפעם החמישית למתחם MEEX שרונים, עם הקונדיטורית אור שפיץ, השף ישראל אהרוני ומשתתפים נוספים שאסור לכם לפספס עם מנות מושחתות במחירים של 15-35 שקלים בלבד. והכניסה חופשית!
בין הקינוחים: קרואסוןפיץ בטעם לוטוס ממולא קרם דיפלומט וטעם פיסטוק ממולא פיסטוק, בלודיץ- בלונדיז אוראו שוקולד לבן מעל ואוראו, בראוניץ- בראוניז שוקולד ציפוי בייגלה וסוכריות צבעוניות, מארז מקרונים, שוקו אוראו מרשמלו בכוס אכילה וקפה הפוך לוטוס בתוך כוס אכילה.
הפסטיבל ייערך במתחם MEEX שרונים, הרקון 2 הוד השרון, בחג החנוכה בין התאריכים 20-26/12/22. א-ה בין השעות 16:00-22:00, ביום שישי בין השעות 10:00-15:00 ובמוצ"ש בין השעות 18:30-23:00 והכניסה חופשית.

שואו רום (צילום: יחצ)
שואו רום (צילום: יחצ)

בלה חוגגת 11 עם השפים של הלנה
מסעדת "בלה" (בית שערים) של השף עידן ליפשיץ והמסעדן ליאור גולן חוגגת 11 שנים ולרגל החגיגה, יתארחו לערב אחדהשפים עומר שדמי ודניאל צור (מלון נורמן/הלנה) שהחלו את דרכם במטבח של בלה. 
בערב החגיגי והנוסטלגי, יעניקו השלושה שהתפתחו מאז למטבחים שונים, אינטרפטציה אישית לחלק מהמנות הוותיקות של המסעדה
בין המנות: שוט ביסק סרטנים, פחזניה עם טרטר בקר, סרדינים כבושים, שיפוד שקדי עגל, פיצה ארטישוקים, פורקטה טלה ופריקה
החגיגה תתקיים בתאריך 12/12/22 (יום שלישי) החל מהשעה 18:00 – מספר המקומות מוגבל! 
לפרטים נוספים ולהזמנת מקום: 04-9830730

מילקי WINTER BOX – מהדורה חורפית ומפנקת ל-4 ימים בלבד!
מילקי, מותג המעדנים ו- Wolt חוזרים עם המילקי WINTER BOX  במהדורה חורפית ומפנקת ל-4 ימים בלבד! הערכה תכלול מוצרים ייעודיים של מילקי ותהיה זמינה לרכישה בין התאריכים 5-8.12.22.
הערכה כוללת:שמיניית מעדני מילקי: מילקי שוקולד קלאסי, מילקי מוס בטעם שוקולד, מילקי עם תוספת מגולגלת, גביעי הקצפת של מילקי.
גרביים של מילקי, מטרייה של מילקי, כפית זהב, כיסוי עיניים של מילקי, גלילית שלוק מצופה שוקולד לשתייה, 2 כפיות משוקולד, משחק לוח חוויתי של מילקי לכל המשפחה הכולל הזדמנות לזכייה בנינטנדו סוויץ'.
במקביל לפעילות, יערוך מותג מילקי פעילות התנדבותית וחלוקת מאות ערכות בקרב פנימיות לנוער בסיכון ומיזמים להעצמת נוער בפריפריה שעימן מקיימת מחלבת שטראוס פעילות שוטפת לאורך השנה.

הערכה תהיה זמינה לרכישה באפליקציית Wolt בכל אזורי השילוח למשך 4 ימים בלבד - בין ה-5.12.22 ל- 8.12.22 (בכפוף למלאי בנקודות השילוח).

מילקי חורף (צילום: יעל בונפיס)
מילקי חורף (צילום: יעל בונפיס)

לראות את הגמר עם גולדסטאר
תפוצ'יפס  וגולדסטאר, משדרגים עבורכם את חוויית הצפייה במשחקי הכדורגל עם הקרנה מיוחדת של משחק הגמר באצטדיון בלומפילד.
לאורך חודש המשחקים שהחל ב 21.11.22  ייצא צוות מיוחד  לכ- 180 ברים ברחבי ישראל ויזמין את האורחים להגיע לאירוע הגמר.במסגרת הפעילות, כל אורח בבר שיזמין בירה גולדסטאר יקבל תפוצ'יפס וכרטיס גירוד. כל גירוד זוכה! ניתן יהיה לזכות במתנות שונות וכן בכרטיסים לאירוע ובצפייה בחדרי VIP.
באירוע הקרנת הגמר החגיגית יהיו עמדות צילום ממותגות, עמדות משחקי כדורגל, דיג'יי והופעה של  אלי בן דוד (שוקו) וחברים.