השנה 2005, ואני בדרך לעוד משמרת בבר השכונתי. כרגיל בקודש אני ממירה את ארוחת הערב שלי לשלושה כדורי גלידה בגלידריה החדשה שנפתחה לי ליד הבית- אלדו, המהלכת עלי כקסם איטלקי שבעקבותיו אסע ללמוד באיטליה ולגלות גלידריות מופלאות ואיטלקים חמודים.
הרבה שנים וטעמי גלידה עברו מאז, את כדורי הגלידה המרתי לארוחת ערב רגילה, ואת אלדו שליד הבית שלי, שנסגרה לצערי, המרתי בגלידות אחרות אבל את טעמם של אותם כדורי גלידה מופלאים אני זוכרת עד היום.
כשמשוטטים באיטליה בחורף רואים מלא איטלקים זוללים גלידה ואין סיבה שלא. גלידה היא לא מאכל או פינוק רק של קיץ, גלידת שוקולד טובה, עשירה , מענגת לא פחות בחורף ומקבלת גם קטע אחר מאשר עוד דרך לקירור הגוף. גם בארץ הגלידריות חזקות בחורף, אבל פה אולי זה בגלל שהחורף לא ממש רוצה להגיע...
החודש נפתחו שתי גלידריות חדשות ויחד איתן הגלידריה הוותיקה אלדו, חידשה תפריט עם כמה טעמים קלאסיים מדהימים וכיף לראות איך הרמה של הגלידה בארץ רק משתפרת ולמרות חיבת האוכלוסיה לגלידות מתוקות להחריד, עדיין מקבלים גלידות מרתקות ועמוקות בטעם שיש בהן מחשבה ולא רק סוכר.
בואנה זה טוב!
על רחוב הרצל בתל אביב תמצאו את "Bona Bono", גלידרייה חדשה ומזמינה, בצבעי אדום וורוד שיפה מבחוץ וממש טעימה מבפנים, עם ג'לטו בעבודת יד, חומרי גלם מאיטליה, שימוש בטכניקות חדשניות ומבחר טעמים לצד שם חמוד ממש שמספק עוד שילוב בין ישראל לאיטליה, "Bona" (בואנה בעברית) ו-Bono (טוב באיטלקית).
מאחורי המותג החדש עומדים עמית פרטוש ושותפים נוספים, פרטוש בן ה-32 החל את דרכו בעולם המסעדנות כבר בגיל 14 ובהמשך עבר לתחום הגלידות וב-8 שנים האחרונות הוא ניהל מותגים שונים בתחום הגלידה. מעל שנה שעמית ושותפיו עובדים על המותג החדש תוך מחשבה על עיצוב המקום, גיבוש המותג וזהותו, חיפוש אחרי חומרי הגלם הטובים ביותר וכמובן מחשבה על הטעמים המיוחדים ביותר.
מה תכל'ס? גלידה מצויינת! יש לא מעט גלידות בשוק ולא ציפיתי ליותר מידי מבונה-בונו אבל בעולם של גלידות מתוקות וצבעוניות להחריד סטייל גולדה, איזה כיף היה לקבל מגוון ענק של טעמים במתיקות שפויה, בלי שום דבר זורח או מוקצן אלא בעיקר טעם של חומר הגלם עצמו. הגלידה רכה ופשוט מענגת והטעמים ממש ממש מפתיעים: קרמל בייגלה, מנגו טבעוני מופלא, לוטוס צ'יזקייק; מעשה בגזר (עוגת גזר); ריקוטה קרם פיסטוק; מסקרפונה פסיפלורה ושוקולד לבן; שוקולד קלאסי; טירמיסולי; קרם בוטנים וקרמל; חמאה חומה ופקאן מלוח; מגוון טבעוני, סורבה וכמה רטבים כדי שגם לאלו שחסר להם עוד מתוק יהיה מה לאכול כגון: קרם שוקולד לבן עוגיות, קרם קרמל, קרם בייגלה שוקולד לבן קוקוס ושקדים. ועוד
מחיר: גלידה בגביע או כוס (19/23/27 ₪ ), גלידה במשקל (חצי קילו ב-60 ₪ וקילו ב-105 ₪)
הרצל 17, תל אביב א'-ש' 10:00-24:00
איטליה- יפו וראשון לציון בגביע גלידה אחד // נונו ג'וזף
יוסי אלגריסי, חי ואהב את עולם הגלידה כבר מילדות, אך שלא כמו כל הילדים שפשוט אהבו גלידה, סבא של יוסי אלגריסי - נונו ג'וזף, היה מייצר ביפו גלידה ששמה הלך למרחוק. בייחוד גלידת התות של נונו, שהייתה אהובה על תושבי יפו ותל אביב. עם השנים למד יוסי את סוד הכנת הגלידה מסבו, ושיכלל אותו תוך לימוד אוטודידקטי וטעימות של גלידות בכל מקום אליו הגיע כדי לגלות עוד טעמים ומרקמים, עם חלום להקים גלידריה משלו. החלום הפך למציאות בימים אלה עם פתיחת הדלתות של גלידריית הבוטיק נונו ג'וזף ברחוב רוטשילד השוקק בראשון לציון.
בנונו ג'וזף, מייצר יוסי אלגריסי מדי יום גלידה טרייה בכמויות קטנות, מפירות טריים ומחומרי גלם איטלקיים איכותיים ביותר.
מה בתכל'ס? הפריפריה שוב מוכיחה שהיא לא צריכה את תל אביב כדי לייצר דברים מעולים. הגלידה מתמסרת ללק באהבה והמתיקות מאוזנת, זו גלידה עדינה בטעמיה ואיפשהו לא ישראלית ולכן נחמד לראות שדווקא בפריפריה מוכנים לקחת את הסיכון. אני אוהבת את הטעמים הייחודים והלא סטנדרטיים של יוסי כגון: פנקוטה קיווי, קרם ברולה, תאנים וריקוטה, גלידת קינמון, רום צימוקים, קרמל קשיו מלוח, פנקוטה פירות יער לצד טעמים קלאסיים כגון תות, שמנת ושוקולד לבן- כמחווה לגלידת התות של נונו ג'וזף. פיסטוק מושלם, וניל, לואקר, שוקולד, סורבה שוקולד, הרשיז, ועוד.
מחיר: כדור- 18 / 2 כדורים 24 / 3 כדורים 30. גלידה במשקל: חצי קילו 55 | קילו 95 .
ד"א כל בוקר, מגיעים לוטרינה של נונו ג'וזף מאפים טריים, עוגות בחושות, וקינוחים שנמכרים לצד קפה טרי ואיכותי. ולכן יש גם מנות המשלבות מאפים וגלידה כמו קרואסון גלידה, וופל בלגי, ברד פודינג ואפוגטו וניל נפלא. בנוסף מוגשים מילקשייק בטעמים לבחירה.
הקירות הצבועים בשילוב מיוחד של ירוק וסגול, מושבי הקטיפה והשולחנות הקטנים יוצרים במקום אוירה אינטימית ביתית, נעימה ומזמינה, בדיוק כפי שהיה הבית של סבא נונו ג'וזף.
רוטשילד 71 ראשון לציון | 052-5611112
עדיין מפתיעה // אלדו בטעמי חורף חדשים
והנה לאחרונה קיבלתי טעימות מאלדו האלמותית שאמנם רוב הסניפים שלה נסגרו עדיין שומרת על הגחלת וממשיכה לנסות ולייצר גלידה איטלקית קלאסית. הם הוציאו כמה טעמים מיוחדים שאני הגדרתי כ"טעמים למבוגרים" שכוללים אלכוהול ומשחקי מרקם שילדים לא יאהבו.
בין הטעמים: גלידת סימפוניה איטליאנה חלקה ועדינה בטעם, ממחית טבעית של אגוזים מובחרים מהזנים האיטלקיים , ביניהם אגוזי לוז, שקדים, נוגט שקדים מוורונה וצנוברים טוסקניים , מה שמייצר סימפוניית טעמים ייחודית ומאד מסקרנת.
מה שהפתיע אותי ממש , בתור אחת שלא עפה על פיסטוק, זו גלידת הפיסטוק שלהם. וואו, קודם כל הצבע, ירוק כהה, והטעם מטורף, כאילו הכנסתי לפה ערימה של פיסטוקים, לא מתוק, ארומתי ופשוט מעולה.
הטירמיסו היה לי מעט עדין מידי והמסקרפונה השתלטה מידי אבל לעומתו גלידת האייריש קרים הרגישה כמו משהו שרוצים לאכול כל יום עם איזו כוסית ויסקי ליד. ממש טובה.
גם פה המרקם נהדר ושומר על המסורת האיטלקית.
מחיר כדור גלידה: 18 ₪, מחיר קילו גלידה 95 ₪.
לרכישה מ- 22 הסניפים ישירות או באמצעות משלוחים: https://www.aldo.co.il/