זקני העיר נוף הגליל המציאו את "יום הקומפוט". צעירים אולי לא יבינו, אך מבוגרים שהתענגו בימי ילדותם על מטעמי הקומפוט, העשוי מלקט פירות שסיימו את חייהם על המדף והתבשלו בסיר ללפתן עסיסי, יוכלו לחוות את הקומפוט של פעם בעקבות הרעיון שהגו זקני נוף הגליל לחגוג את "יום הקומפוט".
דיירי בית האבות יזרעאל, מהמחלקה החדשה לאשכולות סיעודיים, יזמו ביחד עם הצוות הטיפולי יום שכולו קומפוט. "הרעיון נולד לאחר שבמטבח הצטברה כמות גדולה של פירות שקיבלנו בתרומה מלקט ירקות רעננה. פנינו אל הדיירים והצענו להם לייצר יחדיו את הקומפוט של פעם, זה שהם אכלו בילדותם. לא תיארנו לעצמנו את גודל ההתלהבות והתוצאה", סיפרה אירמה רוזן, מזכירת בית האבות. ואכן, הדיירים שמרביתם חצו את גיל ה־85 נרתמו למלאכת שחזור הקומפוט הנוסטלגי שליווה את תקופת ילדותם.
הדיירת מלבסקי ציציליה, בת 94, סיפרה בהתרגשות: "כשהכנתי את הקומפוט זה ממש הזכיר לי את הבית ברוסיה. בכל סוף שבוע היינו מכינים קומפוט עם הפירות שנשארו במקרר, לא היינו זורקים שום דבר והיה לזה טעם קינוח נהדר ובריא".
ראש העירייה רונן פלוט הציע, בעקבות יוזמת דיירי בית האבות, להרחיב את יום הקומפוט למפגשים עם בני נוער. "חשוב שהדור הצעיר יטעם את הקומפוט שעליו גדלו הסבים והסבתות שלהם. אני בטוח שהם יתאהבו בו כמונו", הוא הסביר.