אני לא באה להתווכח שיקר פה. כי יקר פה וממש, אבל בין כל עליות המחירים המטורפות, ההפגנות וחוסר הוודאות, נחמד לגלות הבלחות של פינוקים קולינריים שלא באים לרוקן לנו את הכיסים.
צהריים על פי אלנה
בקומת הכניסה של מלון דה נורמן בתל אביב, נמצאת מסעדת אלנה של השפים עומר שדמי ודניאל צור. אני ממש אוהבת את המסעדה הזו, וגם את הלייבררי בר שהפכה לפינה מושלמת לשתות ולאכול בה.
עומר ודניאל מביאים אוכל רגוע, קלאסי, נטול מניירות אבל מפורק בטעמים וכזה שבכל מנה מתגלות שכבות של מחשבה ויצירתיות שלא מנסים לדחוף אותה בכח על ההתחלה בתפריט, בתמונות שואו או בשמות מטופשים. פשוט אוכל שעשוי מדוייק
בימים אלו השניים התחדשו בתפריט עסקיות עונתי משתנה, בשני מסלולים - ביזנס ופלז'ר- המוגש בימים א'-ה' בין השעות 12:30- 15:30. במסלול הביזנס כוללת העסקית את מחיר המנה העיקרית + 22 שקלים בלבד שיוסיפו לכם שלושה טאפאסים משתנים כגון, סלט תפו"א ודג כבוש מושלם, ביס קיסר ליטלג'אם ברוטב קיסר,פרמז'ן וצלפים מטוגנים, ג'יבנה צלוייה עם עשבי תיבול ומסבחה שעועית לימה וגם סלסלת לחם חם המגיח ישר מהטאבון לצד מטבל עגבניות מגי ושמן זית מקומי.
במסלול הפלז'ר ניתן ליהנות במחיר המנה העיקרית בתוספת 59 שקלים שיוסיפו לעיסקית הראשונה גם כוס יין או שתייה קלה וביס מתוק משתנה לסיום מושלם לארוחה שגם הוא עצמו יותר גדול מביס. ובעיני זה הופך את הארוחה הזו לפינוק של ממש.
וכך העברנו לנו צהריים במרפסת המדהימה של אלנה, מרגישות לרגע שכלום לא נוגע בנו, לא ההפגנות, לא המצב של המדינה, לא האלימות ולא המחשבה על העבודה שלא יודעת שהברזנו.
הלחם היה מדהים, שילוב של כמה לחמים שיצאו מהטאבון לצד צלחת של ים ירוק בו מוטבעות פרוסות של עגבניית מגי מתוקה ועלי זעתר מרירים, משם הגיעו לשולחן סלט תפו"א ודג כבוש מושלם מנוקד בעירית, צלחת עם סלט קיסר ליטלג'אם ברוטב קיסר עז טעמים, פרמז'ן וצלפים מטוגנים ושומרים מתקתקים צלויים לרכות עם עשבי תיבול.
בשלב הזה, לצד כוס היין הקרירה, היינו מסופקות כמו נערות בנות 18 בהופעה של נועה קירל.
עומר שדמי ודניאל צור הצליחו להנגיש את אלנה להמונים שמחפשים יציבות קולינרית אבל איכותית ומעניינת. האוכל שלהם טוב, קלאסי עם המון טוויסטים מעניינים ובעיקר טריות ועונתיות ולכן הוא אוכל שכיף לאכול. תוסיפו לזה שירות עם חיוך תמידי ואווירה ניחוחה וקיבלתם מקום מושלם ללאנץ מפנק.
בין המנות: טליוטיני דג ים, שרימפס קריסטל על שעועית לימה, פיצ'י קצ'יו אה פפה- חמאה, פלפל שחור קלוי , גבינת פיקורינו, טורטליני חוביזה- חמאת זעתר ולימון, ריזוטו קייל טוסקני – פרמז'ן וקרם פרש, קלמארי מקומי- קרם עגבניות מעושנות, לחם מחמצת , עוף סופרים אורגני – לצד ירקות חרוכים בג'וספר, לברק שלם – תרד מאודה, סלסלת עשבים, סינטה- סלט תפוחי אדמה חם לצד שלל ספיישלים יומיים מתחלפים ועוד.
מסעדת אלנה , נחמני 23-25 תל-אביב, טלפון להזמנות: 03-5435400