לפעמים מספיקה מנה אחת שעושה רושם וסוחטת מחמאות - כדי להפוך את הארוחה למושלמת. אני מאוד אוהבת לאסוף ולשמור מתכונים מהירים ופשוטים לימים שבהם זמני קצר ואני רוצה להרשים את בני משפחתי ואורחיי. אני נוהגת לשתף את חברותיי ומכריי במתכונים אלו כשהם מחפשים משהו "שלא ישגע אותי", כמו שהם אומרים. קצר, מהיר ובכל זאת עשיר בצבע ובטעם.

למתכונים נוספים לחצו כאן לאתר של פסקל

לפניכם ארבעה מתכונים המתאימים בדיוק למצבים כאלו, יש בהם מעט חומרי גלם והכנתם מהירה. בחרתי בסלט בורגול ועשבי תיבול. סלט עשיר, צבעוני וירוק, שיושב על התפר שבין תוספת לסלט. כך או כך, זו בהחלט מנה שאינה דורשת זמן עבודה ממושך במטבח. המנה עשירה בעשבי תיבול ובפירות מיובשים וגם באגוזים (אם רוצים), מה שהופך אותה למתאימה להגשה חגיגית. ניתן להעשירה עוד באמצעות פירות טריים, למשל פרוסות שזיפים או אפרסקים, ענבים ועוד. בנוסף, אפשר להחליף את סוג האגוזים בהתאם למה שיש לכם במזווה. חשוב מאוד לשמור על איזון חמצמץ בסלט. הפעם הוספתי לו מעט מוצרלה בייבי, שאני מאוד אוהבת.

מתכון נוסף הוא להכנת סלט עלים עם גבינה, קשיו וחמוציות. זו אחת המנות הכי קלות שיצא לי להכין. יש להקפיד להכינה סמוך למועד ההגשה, ואת התיבול להוסיף כאשר מגישים, כך העלים נשארים רעננים ופריכים ולא הופכים לסמרטוטיים. כל נגיסה הופכת לשילוב שבין פריכות העלים ואגוזי הקשיו לרכות הגבינה, המתחברות עם המתיקות העדינה של החמוציות.

מנת רושם נוספת היא מנה קלה אשר סוחטת מחמאות בכל פעם שהיא מוגשת לשולחן: פרוסות חצילים, גבינת עזים ורימונים. אני תמיד שומרת במקפיא גרגרי רימונים, אבל אם אין לכם, פירות יער או תותים חתוכים לקוביות קטנות יעשו את העבודה. טיפסקל להצלחה הוא להגיש את פרוסות החציל כשהן חמימות ואז במגע עם פרוסות הגבינה הן הופכות למעדן. אם אתם לא רוצים לטגן את פרוסות החציל, פשוט סדרו אותן בתבנית תנור, רססו אותן בתרסיס שמן וצלו בתנור עד לקבלת גוון חום זהבהב.

מנת הקינוח שבחרתי היא קלילה ומרשימה - מוס מסקרפונה ולימון. קינוח כוסות עדין ועשיר בהמון טעם. את הרושם משיגה המנה באמצעות הגשתה בכוסות. אפשר להכין את המוס בתבנית עגולה רחבה, ולהגיש מתוכה בכף הגשה.

מוס מסקרפונה ולימון

החומרים (לכ־8 מנות):

לקרם הלימון:

  •  3 ביצים
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  •  2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  •  ½ כוס מיץ לימון
  •  50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לשכבת המוס:

  •  250 גרם מסקרפונה
  •  1 כפית תמצית וניל
  •  ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  •  1 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

לשכבת קרם הלימון: מניחים בקערה חסינת חום את הביצים, הסוכר, קליפת הלימון ומיץ הלימון. טורפים היטב ומניחים את הקערה על גבי אדים (באן מארי). מבשלים את התערובת כ־10 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש, מסננים את התערובת ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה. מניחים לצינון. מכסים בניילון נצמד או מעבירים לקופסה אטומה ומקררים.

בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבלים את המסקרפונה עם הווניל במשך כדקה. מעבירים את התכולה לקערה גדולה. באותה קערת מערבל עם מוט ההקצפה מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה. מקפלים את השמנת בעדינות לתוך תערובת הגבינה עד לקבלת מרקם אחיד.

מעבירים את תערובת הגבינה לשק זילוף וגוזרים מעט מהקצה המחודד. מזלפים שכבה אחידה של מוס למרכז הכוסות (אפשר להשתמש גם בכף, אך יש להקפיד לא "ללכלך" את דופנות הכוס). מעבירים את קרם הלימון לשקית זילוף ומזלפים שכבת קרם מעל לשכבת המוס (אם נשאר לכם מעט קרם לימון, אפשר להקפיאו לשימוש נוסף. אפשר למשל להניח ממנו מעל כדורי גלידה, עוגה וקרפים ועוד). שומרים בקירור עד ההגשה.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כ־40 דקות
סוג המנה: חלבית

מוס מסקרפונה ולימון (צילום: פסקל פרץ-רובין)
מוס מסקרפונה ולימון (צילום: פסקל פרץ-רובין)

סלט בורגול ועשבי תיבול

החומרים (ל־6־4 מנות):

  •  3 כפות שמן זית
  •  1 בצל סגול גדול קצוץ דק
  •  1 כוס בורגול שהושרה במים שעה וסונן
  •  1 פלפל ירוק קצוץ דק (לא חובה)
  •  ¾ כוס בצל ירוק קצוץ דק
  •  ¾ כוס אגוזים גרוסים
  •  ¼ כוס נענע קצוצה
  •  ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  •  ¼ כוס בזיליקום קצוץ
  •  ¼ כוס כוסברה קצוצה
  •  מלח ופלפל, לפי הטעם
  •  2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  •  1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות
  •  1 קופסת בייבי מוצרלה

לעיטור:

  •  מעט עלי נענע או בצל ירוק

אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מניחים בקערה את הבורגול המסונן ומוסיפים את הבצל המטוגן.
מוסיפים את הפלפל הקצוץ, הבצל הירוק, האגוזים הגרוסים, עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את העגבניות והמלפפון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל את כדורי המוצרלה ומעטרים בעלי נענע או בבצל ירוק.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כ־20 דקות
סוג המנה: חלבית

סלט בורגול ועשבי תיבול (צילום: פסקל פרץ-רובין)
סלט בורגול ועשבי תיבול (צילום: פסקל פרץ-רובין)

לעוד מתכונים כנסו לאתר של פסקל פרץ-רובין 

פרוסות חצילים, גבינת עזים ורימונים

החומרים (ל־8־6 מנות):

  • 1 חציל בינוני חתוך לפרוסות, שנבזק עליו מעט מלח
  • 1 גליל גבינת עזים סנט מור חתוך לפרוסות כמספר פרוסת החציל
  • חופן גרגרי רימונים או אגוזים או דובדבנים מגולענים
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • זרזיף של שמן זית

לעיטור:

  •  עלי נענע

אופן ההכנה:

מטגנים את החצילים בשמן חם משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מנקזים היטב את השמן.
סמוך להגשה מחממים קלות את הפרוסות ומסדרים על צלחת הגשה. מניחים על כל פרוסת חציל פרוסת גבינה, מעטרים בגרגרי רימונים ונענע, בוזקים מלח ופלפל גרוס ומזלפים מעט שמן זית.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כ־30 דקות
סוג המנה: חלבית

פרוסות חצילים, גבינת עזים ורימונים (צילום: פסקל פרץ-רובין)
פרוסות חצילים, גבינת עזים ורימונים (צילום: פסקל פרץ-רובין)

סלט עלים עם גבינה, קשיו וחמוציות

החומרים (ל־8־6 מנות):

  • 200 גרם עלי חסה סלנובה
  • 100 עלי תרד בייבי
  • 100 גרם גרגיר הנחלים
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 צרור כוסברה קצוצה דק
  • עלים מכ־20 גבעולי נענע קצוצים או שלמים
  • עלים מכ־10 גבעולי בזיליקום שלמים או קצוצים
  • ¾ כוס אגוזי קשיו (או פקאן, שקדים, אגוזי מלך)
  • ½ כוס חמוציות
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה צפתית עם קצח חתוכה לקוביות בינוניות
  • מיץ מלימון אחד
  • 3־2 כפות שמן
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את העלים ומייבשים אותם היטב (שלב הייבוש חשוב, משום שעודף מים משפיע על מרקם הסלט). שמים את כל החומרים בקערה, למעט קוביות הגבינה ונותני הטעם, ומערבבים. סמוך להגשה לשולחן מוסיפים את השמן, מיץ הלימון, מלח ופלפל, מערבבים, מוסיפים את קוביות הגבינה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כ־40 דקות
סוג המנה: חלבית 

 סלט עלים עם גבינה, קשיו וחמוציות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
סלט עלים עם גבינה, קשיו וחמוציות (צילום: פסקל פרץ-רובין)