הצ'יפס נחשב לאחד המאכלים הכי פופולריים ברחבי העולם ובהולנד הוא אף נחשב לחטיף הלאומי. מקובל וניתן למצוא אותו בדוכנים רבים ברחובות העיר, מתובל במלח ומוגש לצד קטשופ, רוטב ברביקיו, רוטב אלף האיים או מיונז. בארצות הברית הצ'יפס מקובל כתוספת להמבורגר ובאנגליה כתוספת לדג מטוגן בארוחת פיש אנד צ'יפס. לכבוד יום הצ'יפס הבינלאומי שיחול מחר ברחבי העולם, קבלו מתכון פשוט שגם הילדים אוהבים ויכולים לסייע בשלבי הכנתו. את מלאכת הטיגון תשאירו למבוגרים. לטרוף - כולם מוזמנים.
לכבוד יום השוקולד הבינלאומי: העוגה שאתם חייבים להכיר
שבוע ההמבורגר הטבעוני ויום הולדת למסעדת הפומו | חדשות האוכל
פיש אנד צ'יפס אקספרס
מצרכים ל-4 מנות:
- 6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים למקלות (או צ׳יפס מוכן לטיגון)
- 700 גרם פילה קוד חתוך לנתחים
- 1 כוס תערובת נאגטס מאסטר שף
- כ-2/3 כוס בירה או סודה
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית אורגנו
- שמן לטיגון עמוק
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מתחילים מהכנת הבלילה לדגים: שופכים כוס תערובת לציפוי נאגטס לקערה ומתבלים באבקת שום, פפריקה ואורגנו.
- מוסיפים לתערובת חצי כוס בירה או סודה. הבלילה צריכה להיות במרקם נוזלי סמיך בדומה לתערובת להכנת פנקייק, במידת הצורך מוסיפים בירה/ סודה.
- בסמוך להגשה מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את נתחי הדג בבלילה, מעבירים לשמן החם ומטגנים 8-5 דקות או עד להזהבה.
- במקביל מטגנים גם את הצ׳יפס עד להזהבה מלאה ומוציאים למסננת. ממליחים לפי הטעם.
- מגישים את נתחי הדג והצ׳יפס עם ממרחים בטעמים לפי העדפתכם: מיונז הולנדי, מיוקטש, מיונז כמהין, רוטב ברביקיו, רוטב צ'ילי מתוק, חרדל וכל רוטב אחר שאתם אוהבים.
השף דוד אלחדף מרשת BBB מעניק מספר טיפים להכנת צ'יפס איכותי וטעים בבית: צ'יפס פריך, רך מבפנים ומתמוסס בפה, ושזוף מבחוץ.
- בחרו להכנת הצ'יפס תפוחי אדמה טריים, קשים ובעלי קליפה חלקה – ללא קמטים.
- בחרו אך ורק תפוחי אדמה גדולים, שיקלו על הקילוף והחיתוך.
- מומלץ להכין צ'יפס מתפוחי אדמה אדומים, מסוג דזירה, הם מכילים כמות גבוהה של עמילן, שומרים על המרקם וגם מחזיקים מעמד זמן רב יותר במזווה.
- להכנת הציפס המושלם מומלץ לחתוך ולבשל במים את תפוחי האדמה עד להתרככות ולקרר היטב טרם הטיגון.
- ניתן להכין צ'יפס "דל קלוריות" בסיר בישול – ללא טיגון.