כל כך קל להכין אפוגטו שלא תבינו איך לא עשיתם את זה קודם. הקינוח הקלאסי והמפנק מבוסס על השילוב המנצח של אספרסו וגלידת וניל. ניתן להוסיף לו גם ליקר או לגוון בטעמי הגלידה. לא באמת צריך מתכון בשביל לדעת איך עושים את זה: "לוקחים כוס קפה ושמים בתוכה כדור גלידה ומכינים שאט אספרסו. הטיפ החשוב בהכנת אפוגטו הוא שאיך שמכינים את האספרסו שפכים אותו על הגלידה, ככה כל הארומות של הקפה מצטרפות לטעם הגלידה ויוצרות שילוב ארומטי" אומר יריב גניס מומחה לקפה ברשת גרג.
פותחים את סוף השבוע: כל המקומות שאסור לכם לפספס | חדשות האוכל
דגים לשבת: מתכונים לחריימה וקציצות דגים שלא תוכלו להפסיק לאכול
עדי ארז אביטל, סמנכ״לית השיווק של גולדה: ״אפוגטו היא מנה איטלקית מסורתית, אשר באופן מפתיע מוערכת בחסר בקרב קהל היעד הישראלי אשר אנין טעם בכל הקשור לקפה ולגלידה, אך טרם גילה את השילוב המנצח. אפוגטו קלאסי הוא עם גלידת וניל אך בהחלט מומלץ לנסות אותו עם טעמים אחרים כמו עם גלידת הפיסטוק המנצחת שלנו״.
אפשר לגוון את האפוגטו גם עם טעמי הקפה הנמזגים על הגלידה. סדרת הקפסולות "אפוגטו" של עלית נוצרה בהשראת הקינוח האיטלקי וכוללת שני טעמים מעניינים: מייפל ופקאן - שילוב טעמים ייחודי של מייפל המקנה טעמים של קרמל, טופי ומתיקות מעודנת יחד עם פקאן המקנה טעמים אגוזיים ופינה קולדה- שילוב טעמים ייחודי של אננס וקוקוס.