בעוד כמה שעות תיערך ארוחת החג, ואתם בוודאי מוכנים לקראתה. לכן חשבתי שיהיה נכון להתמקד הפעם במתכונים מתוקים מהירי הכנה, המכילים דבש ותפוחים. מתכונים אשר אינם דורשים מיומנות מקצועית גבוהה וחומרי גלם מורכבים. כך שבין שאתם מוזמנים לארוחה ובין שאתם רוצים לפנק את האורחים בעוד קינוח מתוק, תמצאו כאן את המטעמים שיעשו רושם ויסחטו מחמאות.   

לעוד מתכונים היכנסו לאתר הקולינרי של פסקל פרץ רובין

נתחיל עם מלכת החג - עוגת דבש. מה מסתתר מאחורי עוגות הדבש? יש המבוססות על דבש בשילוב עם תה, קפה, סוכר מקורמל, סילאן ועוד. בעוגות אלו משתמשים בכמות קטנה של דבש ובכך מקטינים את העלות אבל לא פוגעים בטעם. להפך, לפעמים עוגות אלו הן מוצלחות יותר. 

ישנן כמובן עוגות הדבש הטהורות, שבהן נעשה שימוש בדבש איכותי ובכמות נאה המניבה עוגה זהובה ודחוסה. בנוסף, יש עוגה שמשלבת בין דבש לביצים מוקצפות והתוצאה דומה לעוגת תופין. יש שמכינים את עוגות הדבש על בסיס חמאה או מרגרינה או בגרסה הבריאותית - שמן ואפילו שמן קוקוס. זאת לצד שימוש בקמח לבן, קמח מלא או שילוב בין קמחים שונים. ואל תשכחו את שלל התוספות המפנקות שנוהגים להוסיף לעוגה: אגוזים, שקדים, צימוקים, תמרים או תפוחים. אלו מפתיעים ומקנים עסיסיות לעוגה. רק זכרו כי עוגות המועשרות בפירות חייבות להישמר במקרר. 

בחרתי מרפרטואר המתכונים שלי מתכון לעוגת דבש פשוטה אך נהדרת, שמשלבת דבש וסילאן. אפשר לאפות אותה בתבנית אינגליש קייק או בכל תבנית מעוטרת או טבעתית שיש ברשותכם. בחרתי להכין אותה הפעם בגרסה להגשה אישית, ולשם כך השתמשתי בעטרות נייר לבנות, מהודרות ומעוצבות. אלו עטרות שרכשתי בחו"ל, אך אפשר למצוא גם בארץ עטרות יפהפיות למאפינס. אני ממליצה שתמיד תשמרו במזווה הפרטי מבחר עטרות נייר דקורטיביות בגדלים שונים, שאפשר לשלוף בכל הזדמנות. 

מתכון נוסף הוא להכנת טארט תפוחים אישי ללא מאמץ. טארט מפתיע ולא רק בזכות מהירות ההכנה שלו, אלא משום שלהכנתו דרושים רק ארבעה מצרכים. משתמשים בבצק עלים מוכן חתוך לריבועים. אפשר לעצב אותו בצורת כיס, פרח, חובקן, או שאפשר להשאיר כריבוע שעוטף מלית. המילוי כולל ריבה, אבל אם רוצים להשקיע, משתמשים בקרם וניל. אם יש לכם בבית מרציפן, אפשר לשלב גם אותו במלית. בתום האפייה בזקו מעט אבקת סוכר והופ, יש הפתעה במינימום זמן הכנה ובמקסימום טעם. 

המתכון השלישי שאותו בחרתי להציע לכם היום, רגע לפני החג, הוא להכנת דובשניות. אלו עוגיות שחומות, דחוסות ומתפקעות. ישנם שלל מתכונים וגרסאות להכנת דובשניות, כאן בחרתי בזו שלדעתי היא המוצלחת ביותר. היא קלה להכנה, כל מה שצריך הוא קערה, מטרף וחומרי גלם שיש בכל בית. מערבבים את כל החומרים בקערה אחת ושומרים במקרר כחמש דקות.

אחר כך מעצבים לכדורים שגודלם כגודל הדובשניות שאותן תרצו להגיש. מסדרים את העוגיות בתבנית תנור. מקפידים על רווח מספיק גדול בין עוגייה לעוגייה, משום שהן מתפשטות באפייה. מצפים אותן באבקת סוכר, אפשר להוסיף לציפוי גם גלייז עם מעט קינמון. בתום אפייה קצרה מקבלים דובשניות יפהפיות עם המון טעם וריח נעים של קינמון.  חג שמח ושנה טובה, פסקל.

טארט תפוחים מהיר

החומרים (ל־20 יחידות):
• 1 חבילת בצק עלים (800 גרם) חתוך ל־20 ריבועים
• ½ כוס ריבת משמש או קרם וניל מוכן או מרציפן מוכן חתוך לפרוסות דקות
• 3־4 תפוחים מגולענים וחתוכים לפרוסות דקות, שרויות במעט מיץ לימון
• מעט דבש לזילוף
 להברשה:
• 1 ביצה טרופה קלות 
לבזיקה:
• ½ כוס אבקת סוכר 
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־200 מעלות. 
מסדרים על משטח עבודה מספר ריבועי בצק. יוצרים חתך ריבועי במרחק של 1 ס"מ מהקצוות ומשחררים את הריבוע שהתקבל. מורחים על ריבוע הבצק במרכז מעט ריבה או קרם או מרציפן, ועל זה מסדרים 3־4 פרוסות תפוחים. מעל מזלפים מעט דבש. נוטלים את שני הקצוות המנוגדים של ריבוע הבצק ומחברים אותו תוך הצלבה וסגירה. בדרך זו מכינים את כל הריבועים. אפשר גם לסגור את כל ארבעת הקצוות מעל לתפוחים וליצור סוג של פרח. 
מרימים ממשטח העבודה ומסדרים את הטארטים ברווחים זה מזה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הטארטים בביצה טרופה בעדינות. אופים במשך 15־20 דקות או עד להזהבה אחידה. מוציאים, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: חצי שעה  
סוג המנה: פרווה

טארט תפוחים מהיר (צילום: פסקל פרץ-רובין)
טארט תפוחים מהיר (צילום: פסקל פרץ-רובין)

עוגת דבש אישית

החומרים (ל־12 תבניות אישיות):
• ¾ כוס שמן
• ¾ כוס סוכר
• 4 ביצים
• ½ כוס דבש
• ½ כוס סילאן (דבש תמרים)
• ½ כוס אגוזי מלך שבורים לחתיכות
• 1 כפית מחוקה אבקת ציפורן
• 3 כוסות קמח תופח מנופה
• 1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה
• 1 כפית קפה שחור
• 1 כוס מים רותחים
לעיטור:
• ½ אגוזי מלך גרוסים 
אופן ההכנה: 
מחממים תנור ל־170 מעלות. 
בקערה רחבה מערבבים היטב את השמן, הסוכר, הביצים, הדבש והסילאן. מוסיפים את האגוזים, הציפורן, הקמח ואבקת הסודה לשתייה. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. 
ממיסים את הקפה השחור במים רותחים, מוסיפים לתערובת ומערבבים (אם מוסיפים את כל הקפה, כולל המשקעים, גון העוגה יהיה כהה מאוד. אם לא מוסיפים את המשקעים, הגוון יהיה בהיר יותר. הטעם לא ישתנה).  
מעבירים את התערובת לקנקן מזיגה. מסדרים את עטרות הנייר על תבנית תנור ומרססים קלות בתרסיס שמן. יוצקים את תערובת הבצק עד ל־½־¾ מגובה עטרות הנייר. מפזרים מעל מעט אגוזי מלך גרוסים. 
אופים בתנור במשך 40־50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות האישיות יוצא נקי ויבש. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כשעה 
סוג המנה: פרווה

עוגת דבש אישית (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגת דבש אישית (צילום: פסקל פרץ-רובין)

עוגיות דבש | דובשניות

החומרים (ל־30־40 יחידות):
• 100 גרם חמאה רכה או 80 מ"ל שמן קנולה
• ¼ כוס (50 גרם) סוכר
• ¼ כוס (60 גרם) סוכר כהה
• 3 כפות (60 גרם) דבש
• 2 כפות (40 גרם) סילאן
• 1 ביצה בגודל L
• 2 כוסות (280 גרם) קמח. אפשר קמח שיפון או חצי מלא וחצי שיפון, או חצי מלא וחצי רגיל
• ¼ כפית מלח
• ¼ כפית ג'ינג'ר יבש או קינמון טחון
• ¼ כפית אבקת ציפורן
• 1 כפית סודה לשתייה או כפית גדושה אבקת אפייה (או שילוב)
• 1 כפית קפה שחור טחון דק
• 1 כוס מים רותחים
לבזיקה:
• ½ כוס סוכר לבן או גולד
• ½ כוס אבקת סוכר
לציפוי:
• 200 גרם אבקת סוכר
• מיץ מלימון 
• ¼ כפית קינמון 
אופן ההכנה: 
מחממים תנור ל־180 מעלות. 
שמים בקערת מערבל את החמאה או השמן ומערבלים באטיות תוך הוספת הסוכר, הסוכר הכהה, הדבש, הסילאן והביצה. מערבלים לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
מוסיפים בהדרגה תוך ערבול את הקמח (או הקמחים), המלח, התבלינים, הסודה לשתייה או אבקת האפייה. מערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מכניסים למקרר ל־5־7 דקות. 
מכינים שתי קעריות, באחת סוכר ובשנייה אבקת סוכר. מרטיבים את כפות הידיים, נוטלים מעט מהבצק ויוצרים כדורים בקוטר 3־4 ס"מ. מגלגלים את כדורי הבצק בסוכר ואחר כך באבקת הסוכר. מסדרים ברווחים שווים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 
אופים 10־11 דקות. כשהעוגיות מתפקעות מניחים על רשת ומצננים. שומרים בכלי שניתן לסגירה הרמטית.
להכנת הגלייז: מערבבים בצלוחית את אבקת הסוכר, מיץ הלימון והקינמון עד לקבלת בלילה. מעבירים לשקית ומזלפים פסים או טובלים צד אחד של הדובשניות בציפוי.
דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 20־30 דקות  
סוג המנה: פרווה (או חלבית בשימוש בחמאה)

דובשניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
דובשניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

טיפסקל להצלחה:

  • שימוש יתר בדבש או בסילאן יכהה את העוגייה. הטעם יהיה דומיננטי בהתאם לתבלין שבו תשתמשו - ג'ינג'ר, קינמון, ציפורן.
  • גם הקישוט לובש ופושט צורה. אפשר לגלגל את הדובשניות בסוכר ואחר כך באבקת סוכר, אפשר לגלגל בסוכר מתובל בקינמון, ואפשר לאפות אותן ובעודן חמות לבזוק עליהן אבקת סוכר.
  • אפשר לשלב בבצק אגוזים שונים או שקדים טחונים או גרוסים (בערך ½ כוס).
  • והכי חשוב: שימו לב למשך האפייה. רצוי לאפות לא יותר מ־10־11 דקות. ברגע שהעוגיות מתבקעות, חכו קצת, בערך דקה, והוציאו את התבנית מהתנור. הניחו על רשת וצננו.