קרבונאד בקר בלגי (קדירת בקר בבירה)

חומרים:
1.5 ק"ג כתף בקר מספר 5
2 בצלים פרוסים
20 בצלצלי פנינה
2 בקבוקי בירה לבנה עדינה (לא מרה מדי)
2 כוסות ציר בקר
שני ענפי טימין
עלה דפנה
4 תפוחי אדמה
3 גבעולי פטרוזיליה
מלח, פלפל לבן
3 כפות שמן 

אופן ההכנה:
1. חותכים את כתף הבקר לקוביות גדולות בצלע של כ-5 ס"מ, ומתבלים במלח ובפלפל בנדיבות.
2. בסיר רחב מחממים את השמן ומשחימים בו את הבשר מכל צדדיו.
3. מוסיפים את הבצלים הפרוסים, ומשחימים אותם עם הבשר.
4. מוסיפים את הבירה ומביאים לרתיחה. 
5. מוסיפים את ציר הבקר, הטימין, עלי הדפנה והפטרוזיליה ומכסים. מבשלים על אש קטנה או בתנור כשעה וחצי.
6. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים שעה וחצי נוספות עד להתרככותם. 
7. מקלפים את בצלצלי הפנינה, משחימים במעט שמן ומוסיפים לתבשיל כ-30 דקות לפני שהוא מוכן.

* המתכון באדיבות השף מאיר דנון מנהל בית הספר הגבוה לקולינאריה "בישולים" 

טיב טעם מחלקת בירות מהארץ והעולם (צילום: אלעד גוטמן)
טיב טעם מחלקת בירות מהארץ והעולם (צילום: אלעד גוטמן)