עוגת תפוחים וגרנולה
החומרים (ל־3 תבניות אינגליש קייק):
- 3 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/2 כוס דחוסה (100 גרם) סוכר חום
- ¼1 כוסות (300 מ"ל) שמן
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- קורט אגוז מוסקט טחון
- 1 כפית אבקת קינמון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (50 גרם) צימוקים
- 1 כוס (50 גרם) אגוזי מלך, טחונים גס
- 2 כוסות (200 גרם) תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כוס (100 גרם) גרנולה (לא קלויה)
- מעט סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1. מקציפים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר והסוכר החום כ־5 דקות עד שהתערובת מקבלת מעט נפח. מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף כדקה־שתיים עד שהשמן נבלע בתערובת והיא אחידה.
2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, אגוז המוסקט, הקינמון ותמצית הווניל ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים, הצימוקים והתפוחים ומערבבים לפיזור אחיד.
3. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות 40 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא יבש. לאחר האפייה יוצקים על העוגה מעט סירופ מייפל.
המתכון באדיבות מאפיית ביסקוטי