המתכון המנצח של תנובה:
שקיות פילו במילוי דלעת וסויה
החומרים:
⅓ כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
4 כוסות דלורית או דלעת קלופה וחתוכה לקוביות של 1 סמ"ר
מלח, פלפל
4 שיני שום קצוצות
קורט אגוז מוסקט
4 עלי מרווה קצוצים
1 כפית עלי תימין
½ מכל סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי או שום שמיר "תנובה"
5 דפי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות על גבי האריזה
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה, ומטגנים את הבצלים 3־4 דקות עד הזהבה. מוסיפים את הדלורית, מלח ופלפל ומטגנים עוד 5 דקות, עד שהדלורית מתרככת מעט. מוסיפים את השום, אגוז המוסקט המרווה והתימין ומטגנים עוד דקה. מוסיפים ¼ כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית־נמוכה, מכסים ומבשלים כ־10 דקות עד שהדלורית רכה והנוזלים מתאדים (אם נותרו נוזלים, מסירים את המכסה בדקת הבישול האחרונה). מצננים. מעבירים את התערובת המצוננת לקערה, מוסיפים את הסויה בסגנון גבינה לבנה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
משמנים תבנית מאפינס ומחממים את התנור ל־180 מעלות. פורסים על משטח העבודה עלה פילו, חוצים אותו, מברישים בשמן ומקפלים כל מחצית לחצי כך שנוצר ריבוע. שמים 2 כפות מילוי בכל ריבוע, אוספים את השוליים למרכז ומהדקים, מעבירים לתבנית מאפינס ומסדרים את ה"שקית" כך ש"תשב" בתבנית. חוזרים על הפעולות עם יתר העלים והמילוי. אופים 20־25 דקות עד שהפילו מזהיב.