רגע לפני סוף השבוע, ד"ר מאיה רוזמן הביאה בתוכניתה ב-103FM מתכון בטוח ומקורי לפלפלים קלויים ממולאים בתערובת גבינות.
מצרכים:
- 6 פלפלים אדומים קטנים
- חבילת גבינת טוב טעם 3%
- מאה גרם גבינת לאבנה 5% או בולגרית למריחה 5%
- חצי כוס בצל ירוק קצוץ
- שן שום כתושה
- כוס פטריות קצוצות (כן, אפשר להשתמש גם בפטריות מקופסאות שימורים)
- מלח, פפריקה, ועוד תבלינים לפי הטעם
אופן הכנה:
- מערבבים את הגבינות והירקות
- מסירים את "מכסה" הפלפלים, ממלאים את הפלפלים ואופים כחצי שעה ב-180 מעלות.
- בכל פלפל ממולא 50 קלוריות, ו־3 פלפלים נחשבים למנת חלבון בארוחה.
ארוחת ערב לדוגמה:
3 פלפלים קלויים ממולאים
ביצה / חביתה
סלט ירקות עשיר עם כפית שמן