מרק קרם ארטישוק

מרכיבים:
1 בצל בינוני חתוך גס
2 כפיות חמאה או שמן זית
שקית תחתיות ארטישוק (400 גרם) חתוכות גס
ראש סלרי קטן קצוץ דק
שורש פטרוזיליה קטן קצוץ דק
4 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
2־3 גבעולי שמיר קצוצים
מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בחמאה או בשמן זית עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים את תחתיות הארטישוק החתוכות, ראש הסלרי ושורש הפטרוזיליה, מכסים ומאדים כרבע שעה או עד שהירקות מתרככים.

מוסיפים מים, מיץ לימון, שמיר ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה. לאחר שהמרק מתקרר, טוחנים בבלנדר מוט למרקם סמיך ומגישים.

באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרק קרם ארטישוק (צילום: יח''צ חלי ממן)
מרק קרם ארטישוק (צילום: יח''צ חלי ממן)

סלט פטה ארטישוק

מרכיבים:
עלי חסה אייסברג גדולים קרועים ביד
250 גרם מיקס עלי בייבי
3 יחידות ארטישוק "אל רומנה" חתוך לרבעים
חצי פלפל אדום קלוי ללא קליפה חתוך לרצועות
חצי פלפל צהוב קלוי ללא קליפה חתוך לרצועות
רבע בצל סגול חתוך לרצועות
5 עגבניות שרי חצויות (עדיף צבעוניות)
150 גרם גבינת פטה בקר
10 זיתי קלמטה ללא חרצנים

לקישוט:
כף צנוברים קלויים
מעט פטרוזיליה קצוצה

לרוטב שמן זית ולימון:
1/3 כוס מיץ לימון טבעי
2/3 כוס שמן זית כתית מעולה
1/3 שן שום טרי כתוש
4 עלי נענע
חצי כפית מלח

אופן הכנת הרוטב לסלט:
מערבבים את כל המרכיבים במיקסר או במעבד מזון ומוסיפים לסלט לפי הטעם. יש לערבב היטב לפני התיבול.

אופן הכנת הסלט:
מכניסים לקערת ערבוב את המרכיבים מלבד הארטישוק. מתבלים ברוטב שמן זית ולימון לפי הטעם, מערבבים בעדינות. מגרדים מעל בעזרת פומפייה את גבינת הפטה, ומעליה מניחים את הארטישוק החתוך. מקשטים את הסלט בצנוברים קלויים ובפטרוזיליה קצוצה.

באדיבות אילן פנחס, השף הראשי של BBB

סלט פטה וארטישוק (צילום: יח''צ BBB)
סלט פטה וארטישוק (צילום: יח''צ BBB)

פסטה עם ארטישוק, זיתים, טימין ושמן זית

מרכיבים:
500 גרם פסטה - מומלץ לינגוויני או פרפדלה
1 צנצנת ארטישוק בשמן 580 גרם
5 שיני שום פרוסות
2 כפות שמן זית כתית של זיתא
6 ענפי טימין - עלים מופרדים מהגבעול
1 גביע זיתי קלמטה מגולענים זיתא 190 גרם
קורט מלח גס ופלפל גרוס
מיץ מלימון אחד
1/2 כוס מי הבישול של הפסטה
גבינת פרמזן מגוררת

 פסטה עם ארטישוק, זיתים, טימין ושמן זית (צילום: אפיק גבאי ל''ברילה'')
פסטה עם ארטישוק, זיתים, טימין ושמן זית (צילום: אפיק גבאי ל''ברילה'')

אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר וממליחים. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים בצד חצי כוס ממי הבישול.

מסננים את הארטישוק מהשמן וחותכים לרבעים. מחממים מחבת ומוסיפים את השום, שמן הזית והטימין. צורבים תוך כדי הקפצה ומוסיפים את הארטישוק והזיתים. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את מיץ הלימון ויוצקים חצי ממי בישול הפסטה. מוסיפים את הפסטה למחבת, מערבבים ומגישים. מוסיפים גבינת פרמזן מגוררת לפי הטעם.

באדיבות בני פרי, השף הראשי של זיתא