לחם ספירלה שחור־לבן:

המצרכים:
(לשלוש כיכרות):
1 קילו קמח לחם מנופה
18 גרם שמרים יבשים
80 גרם סוכר לבן
80 מ"ל שמן
2 ביצים
400־440 מ"ל מים קרים
20 גרם מלח
10 גרם אבקת אבץ (ניתן להשיג בחנויות האפייה השונות)

אופן ההכנה:
1. מכניסים למיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים קלות. מוסיפים את השמן, הביצים, המים והמלח. מערבבים במהירות נמוכה למשך שמונה דקות עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ומעט דביק. 
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים: חלק אחד מכניסים לקערה משומנת ומכסים.
3. מכניסים למיקסר את יתרת הבצק ואת אבקת האבץ ומערבבים עד הטמעה וקבלת בצק שחור.
4. מכניסים את הבצק לקערה משומנת ומכסים להתפחה של 40 דקות עד שעה. כעת יש לנו שתי קערות בצק – אחת עם בצק לבן ואחת עם בצק שחור.
5. מחלקים כל אחד משני הבצקים שתפחו לשלושה כדורים במשקל שווה. מרדדים את ששת הכדורים לשישה עלים. מניחים עלה לבן ומעליו עלה שחור ומגלגלים לרולדה. נוצרות שלוש רולדות.
6. מניחים כל רולדה בתבנית אינגליש קייק ומתפיחים למשך 45 דקות.
7. מברישים בביצה.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 25־30 דקות עד הזהבה.

מתכון של lalush.tlv@