המצרכים (ל־4 מנות):
2 דלעת ערמונים
3 קישואים עגולים
1/2 כוס קינואה
1/2 כוס עדשים שחורות
1/2 כוס מש
1 כפית בהרט
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף סילאן
400 גרם עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה:
1. משרים במים את הקינואה, העדשים השחורות והמש למשך שעה לפחות.
2. מסננים, שוטפים היטב ושופכים לסיר עם כף שמן זית.
3. מטגנים קלות ומתבלים עם התבלינים והסילאן. מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
4. שופכים מעל מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים עד לצמצום הנו זלים.
5. מרוקנים את הדלועים והקישואים מתוכנם בעזרת כף או סכין. ממלאים את הדלועים והקישואים במילוי שבסיר ומניחים בתבנית. את התוך שהוצאנו מהקישואים והדלועים ניתן לפזר בתבנית.
6. מוסיפים כוס מים רותחים לתבנית, מכסים ומכניסים לתנור מחומם מראש ל־180 מעלות למשך חצי שעה.
7. לאחר חצי שעה מנמיכים ל־120 מעלות למשך שעתיים (עד ארבע שעות).
* ניתן להוסיף למלית פטרוזיליה, בצל, אגוזי מלך, קשיו וצימוקים.
מתכון של zadokmorann@