דג ופסטה ברוטב עגבניות
המצרכים (לתבנית 25X28):
1 דג דניס גדול של 650 גרם (ניתן לקחת שניים קטנים)
½ חבילת פסטה לבחירה
1 בצל סגול גדול
1 קופסת רסק עגבניות של mutti
1 עגבנייה אחת חתוכה לקוביות
6 שיני שום שלמות
3 כפות ממרח עגבניות מיובשות או עגבניות מיובשות חתוכות מקופסה
2 כפות שמן זית
2 כפות פרמזן מגורד
פלחים מלימון אחד
חופן כוסברה
פלפל ירוק חריף
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
3. במקביל, במחבת גדולה מטגנים בצל עד להשחמה, מוסיפים את קופסת רסק העגבניות, קוביות העגבנייה והשום.
4. מתבלים במלח ובפלפל ומביאים הכל לרתיחה בתוספת של שליש ממי הפסטה. לאחר רתיחה, מעבירים לאש נמוכה ל־10 דקות נוספות.
5. מוסיפים לרוטב את ממרח העגבניות המיובשות, שמן הזית והפרמזן המגורד.
6. מאחדים את הפסטה המוכנה עם הרוטב.
7. פותחים את בטן הדג וממלאים אותו בחלק מפלחי הלימון והכוסברה.
8. מעבירים את הפסטה והרוטב לתבנית ומניחים מעליהם את הדג (אפשר במקום הדג השלם להניח פילטים של דג לבחירתכם. שימו לב שפילה דורש פחות זמן בתנור).
9. מניחים מעל פלחי לימון נוספים, כוסברה ופלפל חריף.
10. מבשלים 40 דקות בתנור, מכוסה בנייר כסף, ועוד 10 דקות ללא כיסוי.
מתכון של tomeron12@