עוגת שמרים במילוי חלווה של מורן צדוק
המרכיבים:
תבנית בקוטר 22־25 ס"מ
לבצק:
5 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כף שמרים
1/2 כוס שמן קוקוס/ שמן זית
1/2 כוס סילאן
קורט מלח
3/4־1 כוס חלב
למלית:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס סילאן
1 כפית תמצית וניל
צימוקים /אגוזים/ קינמון
לציפוי:
1/4 כוס מים
3 כפות סילאן
1 כפית מיץ לימון
הוראות ההכנה:
1. הבצק: מערבבים את הקמח והשמרים, מוסיפים את השמן, הסילאן והמלח ולשים במיקסר. מוסיפים את החלב בהדרגה עד שהבצק נעים למגע. מעבירים לקערה מקומחת ומכסים עד להכפלת הנפח.
2. המלית: מערבבים את חומרי המילוי יחד ליצירת מלית אחידה. מוסיפים תוספות אם רוצים.
3. לאחר שהבצק תופח לשים ומרדדים אותו למלבן על משטח מקומח. מורחים על המלבן שכבה נדיבה מהמלית, מגלגלים למעין רולדה, וחותכים אותה לשושנים ברוחב של 2־3 סנטימטרים עם גלגלת או סכין חדה. מניחים את השושנים זו לצד זו בתבנית. מכסים ומתפיחים שנית עד חצי שעה.
4. מכניסים לתנור מחומם מראש ל־170 מעלות ואופים 30־35 דקות.
5. תוך כדי אפייה, מכינים את הציפוי: מחממים בסיר את חומרי הציפוי תוך כדי ערבוב עד לצמצום והסמכה. מורחים את הציפוי על העוגה כשהיא חמה, והציפוי בטמפרטורת החדר.
מתכון של zadokmoran@