התה הוא משקה מסורתי בן אלפי שנים, המוזכר ברפואה הסינית והיפנית העממית כבעל סגולות מרפא ייחודיות. בין הסגולות המיוחסות לחליטות התה: מגביר את קצב חילוף החומרים, עשיר בנוגדי חמצון, נלחם ברדיקלים החופשיים, מסייע במניעת מחלות לב וכלי דם, מצמצם דלקות בגוף, מפחית את הכולסטרול הרע, משפר את מדדי הכולסטרול הטוב, מטפל בצרבת, בבעיות במערכת העיכול ועוד. חליטה קרה של תה היא פתרון אידיאלי למשקה מרווה, נטול קפאין, באפס קלוריות ועם המון טעם, צבעוניות וכיף.
הידעתם?
• קיימים ארבעה סוגי תה עיקריים: הנפוצים יותר הם תה שחור ותה ירוק. הפחות מוכרים הם תה אולונג ותה לבן.
• כל סוגי התה מיוצרים מצמח אחד בלבד, קמליה סיננסיס, שגדל בעיקר בסין ובדרום־מזרח אסיה. תה ירוק מכינים רק משני העלים העליונים והניצן של הקמליה סיננסיס.
• כל סוגי התה עוברים חימום וייבוש, אבל רק התה השחור והאולונג עוברים תסיסה.
• שלוש דקות - זהו הזמן האידיאלי לחליטה של תה ירוק (השהיית התיון במים רותחים) כדי שכל נוגדי החמצון יעברו לכוס ויגיעו לגוף שלנו.
• איך הישראלים שותים את התה? הישראלי/ת שותה 6.3 כוסות בממוצע בשבוע. 66% מצהירים שהם קונים תה ירוק. כ־30% מהישראלים לא מוסיפים סוכר לתה ולחליטות שהם שותים.
קרטיב תה
מצרכים:
תבניות לקרטיבים
שקית חליטת תה קר בטעם אפרסק פסיפלורה/ תות שדה־תפוז/ מוחיטו פירות יער
2־3 אפרסקים/ פירות אחרים חתוכים
**ניתן להמתיק עם ממתיק טבעי לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. הכניסו שקית חליטה לבחירתכם לתוך כוס מים קרים למשך 5־8 דקות.
2. מזגו לתוך תבנית הקרטיב.
3. הוסיפו 2־3 חתיכות אפרסק או פירות אחרים חתוכים. הקפיאו למשך 4 שעות לפחות.
המתכון באדיבות פומפדור
ביסקוטי תה
מצרכים:
2 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
תוכן משני תיונים של חליטת תה שקדים (התערובת עצמה, ללא השקיק)
3/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סילאן
קליפת תפוז מגוררת דק
3 ביצים בגודל M
1/2 כוס שקדים שלמים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימה, ומערבבים עם כף עץ או בעזרת הידיים עד שנוצר בצק מגובש. זה בסדר אם הוא דביק ורך.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומעצבים כל חלק למלבן בגובה 4־5 ס"מ בדומה לכיכר לחם.
3. מניחים כל בצק על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך 40 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב והכיכר יציבה.
4. מצננים את שתי הכיכרות עד שהן קרות לגמרי.
5. פורסים את הכיכרות לפרוסות ומניחים את הפרוסות על תבנית תנור עם נייר אפייה. אין צורך לשמור על מרווחים כי העוגיות לא תופחות.
6. מורידים את טמפרטורת התנור ל־150 מעלות ואופים במשך 15־20 דקות או עד שהביסקוטי מעט מזהיבים ומתייצבים.
7. שומרים בקופסה סגורה על השיש.
המתכון באדיבות ויסוצקי
מוצרים נבחרים עם תה
מארז קיץ בחנות הקונספט של ויסוצקי, BALT. 259 שקלים
גלידת תה ירוק ופקעות ורדים של לג'נדה. 14 שקלים למנה
קנקן תה בג'מבו סטוק. 49.9 שקלים
תמצית תה ירוק גרינטי להכנת משקה חם, קר או תוסס. 49.90 שקלים