לאחרונה קיבלתי עשרות בקשות למתכוני ריבות: כאלה מחצילים קטנים, מענבים, משזיפים ועוד - שלל פירות וירקות קיץ שניתן למצוא בשפע בתקופה זו.

באופן אישי, לי יש חולשה לתאנים, וזו גם העת שבה הן מככבות בכל הדוכנים והרשתות. לכן אני קונה כמות גדולה מהן, ומיד מחלקת אותה לשניים: האחת נועדה למאכל, והשנייה משמשת לבישול, לאפייה ולעיטור סלטים למיניהם.

השבוע לא הספקתי לערוך את החלוקה הנ"ל, ופתאום גיליתי שנותרו מעט מאוד תאנים בסלסילה. לפני שייעלמו, החלטתי להכין מהן ריבת תאנים שאותה אשמור לתקופת חגי תשרי.

ריבת תאנים (צילום: פסקל פרץ-רובין)
ריבת תאנים (צילום: פסקל פרץ-רובין)

בעת הכנת הריבה, חשוב מאוד לשמור על שלמות צורת התאנים. זו ריבה כל כך קלה להכנה, והתוצאה כל כך מושלמת עד שתמיד אני מופתעת מכמות המחמאות שהיא מקבלת כאשר אני מגישה אותה לשולחן. אז רוצו לדוכנים והצטיידו בשלל נאה של תאנים. 

לעוד מתכונים של פסקל, לחצו כאן.

ריבת תאנים
החומרים (לצנצנת קטנה):

  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 2 פרוסות לימון
  • 1 מקל קינמון
  • 1/2 כוכב אניס
  • 2 מסמרי ציפורן
  • 10־12 תאנים מכל סוג

אופן ההכנה:
1. מניחים את הסוכר, המים, מיץ הלימון ופרוסות הלימון בסיר בינוני. מבשלים על להבה בינונית עד להמסת הסוכר. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. שוטפים ומנקים את התאנים.

2. מוסיפים את התאנים לסיר, מסדרים אותן אחת ליד השנייה, מנענעים קלות את הסיר ומבשלים על להבה בינונית בסיר חצי מכוסה במשך כ־10 דקות. לאחר מכן מסירים את המכסה.

3. ממשיכים לבשל עוד 40־30 דקות. חשוב להשגיח על הבישול עד לקבלת קרמל עדין וצמצום הסירופ.

טיפסקל
 אפשר לגוון את הריבה עם פלחי תפוח עץ מסוג גרני סמית. כמו כן, אפשר לוותר על חלק מהתבלינים ולהשתמש רק בווניל.