קינוח שכבות טבעוני: עוגיות, קרם תמרים, גרעיני רימון
המצרכים:
- 1 כוס עוגיות טבעוניות, מרוסקות גס או גרנולה או חיטה תפוחה ממותקת
- ½ כוס גרעיני רימון
- לקרם בננה:
3 בננות
1 כף מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סירופ אגבה או אבקת סוכר - לקרם תמרים:
1 מכל סויה בסגנון גבינה לבנה "תנובה"
¾ כוס תמרים מגולענים בטמפרטורת החדר או מחוממים במיקרו 20 שניות
2 כפות סילאן
¼ כפית קינמון
אופן ההכנה:
- מעבירים למעבד מזון את הבננות ומיץ הלימון, ומעבדים לקרם. מוסיפים את תמצית הווניל וסירופ האגבה או אבקת הסוכר ומעבדים לקרם. מעבירים לשקית זילוף (לא חובה).
- מעבירים למעבד מזון (אין צורך לנקות) את מרכיבי קרם התמרים ומעבדים לקרם חלק.
- מרכיבים את המנה בשכבות: מחלקים מחצית מכמות העוגיות בין הכוסות, מזלפים מחצית קרם התמרים ומחצית קרם הבננה, ושוב עוגיות, קרם תמרים, קרם בננה. מסיימים בגרעיני הרימון.
- מגישים או מאחסנים במקרר מכוסה עד ההגשה.