מדי שנה חל יום ההולדת לאילנות, ומה יותר ט"ו בשבט מאשר פירות יבשים? כדי שתוכלו לציין את החג ריכזנו עבורכם חמישה מתכונים פירותיים ומיוחדים שישאירו לכם טעם מתוק בפה.

מאפינס פירות יבשים מועשרים בחלבון ובסיבים תזונתיים - הרבלייף
רכיבים: 
3 כפות מדידה אבקת שייק פורמולה 1 של הרבלייף בטעם שאוהבים 
1 כף מדידה אבקת חלבון של הרבלייף
1 כף מדידה אבקת סיבים תזונתיים של הרבלייף 
100 גרם גבינת ריקוטה 5% , מפוררת 
100 גרם משמשים מיובשים, קצוצים דק
חופן אגוזי מלך, קצוצים
חופן צימוקים, קצוצים
חופן שבבי קוקוס (לא חובה)
קליפה מגוררת מ-1 לימון או תפוז
קורט קינמון
1 ביצה 
50 מ"ל חלב דל שומן/ חלב שיבולת שועל/ שקדים/ סויה 
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים של מאפינס במנז׳טים מנייר.
2. מניחים בקערה את אבקת הפורמולה, אבקת חלבון, אבקת הסיבים התזונתיים, גבינת ריקוטה, משמשים, אגוזים, צימוקים, שבבי קוקוס, קליפת לימון (או תפוז) והקינמון ומערבבים לתערובת אחידה. 
3. מוסיפים את החלב והביצה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
4. מחלקים את התערובת בין השקעים ואופים 20-25 דקות, עד להזהבה.

מאפינס פירות יבשים  (צילום: ללא קרדיט)
מאפינס פירות יבשים (צילום: ללא קרדיט)

עוגת שקדים עם ריבת תפוז סיני - ר.ב.דגנים
רכיבים (לעוגה בתבנית מוארכת): 

לריבה: 
2 כוסות תפוז סיני 
3/4 כוס סוכר קנים
לעוגה: 
1 כוס שקדים טחונים 
1 כוס שבבי קוקוס
1 כוס קמח כוסמין 
1/2 כפית אבקת אפיה 
1/2 כפית סודה לשתייה 
2 ביצים 
4-5 טיפות תמצית תפוז טהורה של מקורמיק 
1/2 כוס שמן חמניות 
1/2 כוס ריבת תפוז סיני 
1/2 כפית קינמון 
1/2 כפית כורכום  
אופן ההכנה:

1. להכנת הריבה: טוחנים בבלנדר את התפוז סיני ומבשלים עם סוכר על אש בינונית עד שהריבה מסמיכה מעט והצבע הופך מצהוב לכתום. מעבירים לצנצנת מעוקרת.  
2. להכנת העוגה: מערבבים יבשים – שקדים, קוקוס, קמח, אבקת אפיה, קינמון, כורכום וסודה לשתייה. 
3. בקערה נפרדת מערבבים רטובים – ביצים, ריבה, תמצית תפוז טהורה ושמן. 
4. מאחדים את היבשים עם הרטובים עד לקבלת בלילה נוזלית ומעבירים לתבנית משומנת. 
5. אופים למשך 30-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש והעוגה שחומה מלמעלה. 

עוגת פירות יבשים - חלי ממן
רכיבים: 
1 כוס קמח תופח
1  כוס פירות יבשים קצוצים מסוגים שונים (משמשים, שזיפים, פפאיה, אננס וכו')
2  כפות שמן
2 ביצים
כפית קינמון
1 בננה מעוכה
1/2  כוס רסק תפוחים
1/2  כוס שקדים טחונים
2 כפות סוכר
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.  
2. מערבבים היטב את הפירות היבשים עם הקמח, כך שיצפה את חתיכות הפרי מכל הכיוונים.  
3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.  
4. מוספים גם את הקמח עם הפירות.  
5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת בתרסיס שמן ואופים כ- 45 דקות, או עד שקיסם יוצא מהעוגה עם מעט פירורים. אפיית יתר עלולה לייבש את העוגה.  
6. מצננים את העוגה ופורסים ל- 10 פרוסות.

עוגת פירות יבשים של חלי ממן (צילום: באדיבות סטודיו חלי ממן)
עוגת פירות יבשים של חלי ממן (צילום: באדיבות סטודיו חלי ממן)

סלט פירות חורפי
רכיבים:
עלי נענע טריים פרוסים לרצועות דקות מאוד
חצי כפית תמצית וניל
חצי פומלה מקולפת
תפוז מקולף מחולק לפלחים
סלסלת תותים
מיץ סחוט מתפוז קטן
אופן הכנה:
1. קולפים את הפומלה מהקליפה הלבנה ומחלקים את הפלחים לרצועות קטנות.
2. מנקים את התותים ופורסים לפרוסות בגודל בינוני.
3. חותכים את פלחי התפוז לקוביות מערבבים את כל המרכיבים בקערה בעדינות.
4. רצוי לאחסן במקרר כשעה לפני האכילה ולערבב לפני הגשה.

פונץ פירות חם
רכיבים: 
תפוח בינוני, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
כוס וחצי מים
כוס מיץ תפוחים דיאטטי מכל סוג (של ספרינג, פריגת וכו')
כוס יין אדום חצי יבש (כל כוס במתכון מכילה 240 מ
תפוז מקולף וחתוך לקוביות קטנות
גרידת לימון קטן
מקל קינמון
אופן הכנה:
1. מבשלים את כל הרכיבים עד לרתיחה.  
2. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כרבע שעה (ככל שהפונץ' יתבשל זמן רב יותר – כמות האלכוהול בתוכו תקטן והנפח שלו יצטמצם).
*מומלץ להגיש חם.  אפשר להחליף את כוס היין בכוס מיץ תפוחים , כדי ליצור פונץ' לאלכוהול, ולחלק אותו ל- 4 מנות.  
*מעולה להגשה בחורף בכלל, ובט"ו בשבט בפרט.
*אפשר לתבל גם בפלפל שחור, בציפורן ובממתיק מלאכותי לפי הטעם, או להוסיף לסיר שקית תה צ'אי מסאלה, לתיבול מרוכז יותר.

פונץ' פירות חם  (צילום: באדיבות סטודיו חלי ממן)
פונץ' פירות חם (צילום: באדיבות סטודיו חלי ממן)