כבר שמענו על מתכוני אוזני המן מיוחדים: כאלו עם חלבה, ריבת חלב, פירות, פיסטוקים ואפילו חמאת בוטנים וריבה, אבל האם שמעתם על אוזן המן עראייס? כנראה שלא. לקראת חג הפורים שבפתח, מצאנו עבורכם שלושה מתכונים שוברי שגרה שיוציאו את אוזני ההמן שאתם מכירים מחוץ לקופסא ויפתיעו אתכם ואת האורחים בטעמים שלא הכרתם. 

אוזני המן פיצה סלמון: מתכון של הבלוגרית יעל דאבי - yael_dabby

אוזן המן פיצה עם סלמון (צילום: yael_dabby)

מרכיבים (לכ-15 אוזני המן):

  • 3 כפות שמן זית
  • בצל קצוץ דק
  • 5 פטריות שמפיניון קצוצות
  • כף בצל ירוק קצוץ
  • חבילת בצק פיצה של ״שמרית״
  • 3 כפות גבינת שמנת 5%
  • 3 כפות מוצרלה מגורדת
  • 2 כפות סלמון מעושן חתוך לקוביות
  • כפית תימין
  • כפית בזיליקום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ביצה טרופה, להברשה
  • 4 כפות שומשום לבן + כפית שומשום שחור, לפיזור

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את הפטריות והבצל הירוק.
  • מקפיצים למשך כמה דקות, עד שהפטריות מצטמצמות. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  • מערבבים בקערה את הגבינות, הסלמון והתבלינים. פותחים את בצק הפיצה וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס״מ.
  • מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית וסוגרים לצורת אוזן המן.
  • מניחים בתבנית, מברישים בביצה ומפזרים את תערובת השומשום. אופים למשך כ-15 דקות, עד להזהבה עמוקה. 

אוזן המן עראייס: מתכון מתוך עמוד האינסטגרם של קובי אדרי - edrikobi

עראייס שהתחפש לאוזן המן (צילום: edrikobi)

מרכיבים + אופן הכנה:

  • לוקחים קילו בשר טחון טרי ( אני טחנתי צוואר כי רציתי שיהיה שומני )
  • מוסיפים פנימה בצל סגול אחד קצוץ
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן צנוברים קלויים
  • 2 כפיות מלח, כפית כמון כפית בהרט כפית פלפל שחור
  • מערבבים את הכל לכדי איחוד
  • לוקחים פיתה ופותחים לשני חלקים
  • שמים במרכז כל פיתה מהתערובת של הבשר ומקפלים לצורת אוזן המן
  • מהדקים בקצוות
  • בגריל גז, או במחבת פסים שמים לצלייה את הפיתה על הצד של הקיפולים כ-4 דקות
  • מורחים בשמן זית את החלק השלם והופכים לעוד כ-2-3 דקות
  • מגישים עם טחינה עמבה ואריסה

אוזן המן סמבוסק: מתכון מתוך עמוד האינסטגרם של שני סאנדרס - shani_sanders_

אוזן המן סמבוסק תרד וגבינות (צילום: shani_sanders_)

מרכיבים:
לבצק:

  • 400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים שופרסל
  • 1 ו-1/2 כפיות מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף דבש  שופרסל
  • 1/3 כוס שמן זית שופרסל
  • 1 כף חומץ
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים פושרים
  • תרסיס שמן קנולה

למלית:

  • 600 גרם מדליוני תרד קפוא
  • (אופציה: להוסיף 1/2 בצל סגול קצוץ מאודה וחצי כוס גרגירי חומוס מבושל)
  • 150 גרם גבינה בולגרית שופרסל
  • 100 גרם גבינת גאודה מגורדת שופרסל
  • חבילת מוצרלה פרוסה
  • חופן כדורי ביבי מוצרלה
  • אגוז מוסקט, מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
  • 1 כף שמן זית

אופן הכנה:

  • שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק ולשים הייטב עד לקבלת בצק גמיש
  • מרססים את חלקו העליון של הבצק במעט תרסיס שמן, מכסים ומתפיחים למשך שעה-שעה וחצי
  • מפשירים את  התרד, אפשר במיקרוגל. סוחטים מעט את עודפי הנוזלים מהתרד ומניחים בקערה גדולה
  • מוסיפים לתרד את הגבינה הבולגרית, הגאודה, המוסקט, הפלפל המלח ושמן הזית ומערבבים
  • מרססים משטח עבודה במעט תרסיס שמן קנולה. מניחים על המשטח את הבצק שתפח ומרדדים לעלה גדול בקוטר 50 ס"מ בערך
  • מניחים במרכז עלה הבצק פרוסות מוצרלה ויוצקים מעל המוצרלה את מלית התרד. מנקדים מעל התרד בכדורי מוצרלה
  • מברישים ביצה על עלה הבצק שנשאר חשוף מסביב למלית התרד וסוגרים בצורת אוזן המן
  • מעבירים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
  • מורחים ביצה ומפזרים מעל שומשום בנדיבות
  • מניחים לתפוח למשך חצי שעה
  • מחממים תנור לחום בינוני/גבוהה 200 מעלות בתוכנית טורבו ואופים למשך 30 דקות או עד השחמה
  • מגישים שעדיין חמים ומתמכרים