מלבד העובדה שחג הפסח הוא חג החירות או חג המצות, הוא גם חג האביב, המסמן את בוא הקיץ, הים והביקיני - אז מדוע שלא ננסה כמה מתכוני סדר אלטרנטיביים? מותג מוצרי החשמל Teka, אירגן עבורנו מנה ראשונה, עיקרית וקינוח שיהיו עתירות בסיבים ודלות קלוריות, כך שיאפשרו לנו להנות מהחג גם ללא נקיפות מצפון.
בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס
רכיבים (ל-4 סועדים):
- 2 בטטות גדולות
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1 תפוח עץ קטן, קצוץ
- 2 שיני שום טחונות
- גרגירי חומוס מבושלים/ משומרים
- 2 כפיות ראס אל חנות
- 2 כפית דבש
- חופן של כוסברה, קצוצה דק
- מלח
- פלפל שחור טחון
לרוטב:
- 200 מ"ל קרם קוקוס
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- מלח
אופן ההכנה:
- שוטפים את הבטטות, חוצים לאורכן ומכניסים לתנור לכ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות עד לריכוך.
- בינתיים מטגנים קלות את הבצל והתפוח בשמן במשך 3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן במשך 4 דקות.
- מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל, מטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים דבש, מקפיצים מעט ומסירים מהאש, מפזרים מעל כוסברה ומניחים בצד.
- לרוטב: מערבבים את קרם הקוקוס עם פפריקה ומעט מלח.
- להרכבת המנה: גורפים בור מאורך בתוך הבטטות וממלאים בתערובת החומוס, מקשטים בפס של רוטב ומפזרים את שאר הכוסברה מעל.
הודו עם ירקות ברוטב טריאקי
רכיבים (ל-4 סועדים):
- 1 חזה הודו
- 50 גרם ברוקולי
- 70 גרם כרובית
- 70 גרם עגבניות שרי
- חצי בצל אדום
- 15 גרם סוכר חום
- 75 מ"ל רוטב סויה
- 30 מ"ל חומץ אורז
- 1 שן שום
- 1 חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי
- 15 מ"ל שמן שומשום
אופן ההכנה:
- להכנת הרוטב מערבבים סויה עם חומץ ושמן שומשום, מוסיפים שום וג'ינג'ר קצוץ. מערבבים היטב ומניחים בצד.
- מניחים בתבנית תנור אחת את כל הירקות חתוכים לחתיכות גדולות ואת חזה ההודו חתוך לפרוסות של 3 ס"מ כל אחת.
- יוצקים את הרוטב על ההודו והירקות ואופים 30 דקות ב-180 מעלות צלזיוס.
פבלובה עם פירות העונה
רכיבים (ל-4 סועדים):
- 3 חלבוני ביצה
- 180 גרם סוכר
- 2 כפות מיץ לימון
- תותים
- פטל
- סירופ תותים
אופן ההכנה:
- יוצקים את חלבוני הביצים לקערה גדולה ומקציפים. מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
- כשהמרנג כמעט מוכן, מוסיפים את מיץ הלימון, ומקציפים שוב עד לקבלת מרקם מבריק ויציב.
- מניחים את המרנג בשקית זילוף עם קצה בצורת כוכב בעזרתו יוצרים את הפבלובות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כאשר במרכז כל עיגול יש להשאיר ביקעה קטנה אותה נמלא מאוחר יותר בפירות.
- מחממים את התנור מניחים את תבנית התנור באמצע על מנת למנוע את שריפת החלק העליון, ואופים ב-100 מעלות צלזיוס למשך שעה בחום עליון ותחתון ללא תוכנית טורבו או אידוי.
- בודקים אם המרנג התקשה ומניחים לו להתקרר לפני שמקשטים את החלק העליון. ממלאים את הפבלובות בפירות יער אדומים לפי הטעם ובמעט סירופ תות.