מצרכים:

  • 220 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1 1/2 כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח דק
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  • מכניסים לתוך קערה את השוקולד וממיסים במיקרו. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הביצים (אחת אחת תוך כדי טריפה) ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • מערבבים ביחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח, מוסיפים לתערובת ומערבבים עד לאיחוד.
  • מכניסים למקרר למשך 30 דקות להתקשות.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • שופכים את אבקת הסוכר לתוך שקיות זיפר עם סליידר L.
  • מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3-4 ס”מ.
  • מכניסים בכל פעם 10 כדורים לשקית עם אבקת הסוכר, סוגרים את השקית ומנערים קלות עד שהכדורים מצופים היטב באבקת סוכר מכל הכיוונים.
  • מניחים את הכדורים במרווחים על גבי תבנית מרופדת.
  • אופים במשך כ-10-12 דקות. יש להיזהר לא לייבש את העוגיות, הן צריכות להיות רכות במרכז.
  • מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום.

״שמי יובל זוארץ, בן 19 מחולון וטבח בחטיבה 7. אמי לימדה אותי לבשל ולהכין אוכל באהבה והמשכתי את זה בצבא. לראות את החיוך של החיילים כשהם טועמים את האוכל זה שווה את הכל! זה כיף לדעת שהאוכל שאני מכין משמח את החברים שלי ואני תמיד חושב איך אני יכול לתת למען החיילים בתחום שאני אוהב״.

רב''ט יובל זוארץ (צילום: באדיבות דו''צ)
רב''ט יובל זוארץ (צילום: באדיבות דו''צ)