לרגל חגיגות ה-74 של מדינת ישראל, רשת טיב טעם ומשתתפת "משחקי השף" סבינה ולדמן חשבו על מתכון מנצח להכנת נקניקיות פרנקפורטר בזיגוג מייפל, ג'ינג'ר ותפוז. מדובר במנה שמתאימה לחגיגות יום העצמאות, עם טאץ' קולינארי - טעימה, עשירה ומנצחת.
רכיבים:
1 חבילת נקניקיות פרנקפורט
רוטב:
- 5 כפות מייפל
- 1 כפית טבסקו
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
- 1 כף גרידת תפוז
- מיץ מתפוז אחד
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1 כף טימין טרי קצוץ
- חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
- מבשלים את הנקניקיות במים כ5 דקות לאחר רתיחה. מסננים ושומרים בצד.
- במחבת רחבה מחממים יחד את כל רכיבי הרוטב. מוסיפים את הנקניקיות ומבשלים כ-5 דקות עד לקבלת זיגוג סמיך שעוטף את הנקניקיות. מגישים חם לצד תוספת שאוהבים.
- חצי כוס זיתים קצוצים דק
- 3 שיני שום כתושות
- מיץ וגרידת מלימון אחד
- 3/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח אטלנטי