אני אוהבת ניחוחות אפייה אשר מספרים סיפור של בית חם ומשפחה. לניחוח של מאפים מלוחים ופיקנטיים מתווסף גם סיפור של יצירתיות הנובעת מאהבה גדולה לאוכל.

מאפים מלוחים נותנים ביטוי לצד היצירתי של הבשלן הביתי היוצר שילובים מקוריים, חיבור בין טעמים ומרקמים חדשים. לפעמים זו הפיצה או הכיסן הממולא, ולפעמים אלו מאפינס קלים להכנה. הקסם מתרחש כשתערובת לא ממש מושכת או מיוחדת הופכת לחגיגה של טעמים נפלאים - צמחונית, חלבית או בשרית.

השבוע בחרתי להכין מאפינס גבינה, גמבה ובזיליקום, שיופיים אינו מעיד על מהירות הכנתם. הניחוח שהתפשט בבית גרם לכולם להגיע ולבדוק מה נאפה.

למתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל

מאפינס גבינה, גמבה ובזיליקום

החומרים (ל־12 יחידות):
70 גרם חמאה מומסת
100 גרם קוטג' 5% שומן
1 גביע שמנת חמוצה
2 כוסות קמח תופח מנופה
קורט מלח
1 כף סוכר
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
2 גמבות קלויות קצוצות דק
3־4 גבעולי בזיליקום קצוצים
2 כפות זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
2 ביצים
מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
2. יוצקים את עיסת הגבינה לתבנית שקעים משומנת ואופים 20־15 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש ונקי. מצננים ומשחררים בזהירות מהשקעים. מגישים חם לצד סלט/תוספת מעניינת.

טיפסקל

  • המתכון כאן חלבי, אך אפשר להמיר את מוצרי החלב בתחליפים הקיימים בשוק.
  • אפשר להכין את המסה בתבנית מלבנית אחת גדולה או בשתי תבניות כיכר (אינגליש קייק).
  • המאפינס יכולים גם לשמש כארוחת עשר בבית הספר או אחרי יום עבודה מעייף.
  • אפשר לגוון בסוג הירק המשולב בעיסת הגבינות ולהחליף את הקוטג' בגבינה אחרת.