לפעמים גם מתכון פשוט וקל להכנה מותיר רושם מושלם. כך הוא המתכון הנוכחי, שבו בחרתי להשתמש בחצאי אפרסקים בסירופ המשווקים בפחית שימורים. בחצאי האפרסקים השתמשתי כבסיס שלתוכו זילפתי מלית גבינה מתובלת. את כל הטוב הזה הגשתי על טוסט, אך אתם מוזמנים להגישו על כל מצע אחר לפי טעמכם. מדובר ביופי של מנה ראשונה או מתאבן, המשלבים פרי וגבינה.
מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל
טיפסקל
- אפשר להחליף את סוג הגבינה המוצעת במתכון למלית לפי טעמכם.\
- במקום טוסטים אפשר להניח על קרקרים, פתית ו/או לחם נטול גלוטן.
- במקום אפרסקים, אפשר להשתמש במשמש או בפלחי אננס.
- אם אין לכם שקית זילוף, השתמשו בכפית. הקפידו על ניקיון סביב הפרי.
אפרסקים ממולאים בגבינה על מצע טוסט
החומרים (ל־6 מנות):
1 קופסה לפתן חצאי אפרסקים
1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה עם זיתים
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
מלח ופלפל, לפי הטעם
6 פרוסות לחם קלוי, חתוכות למשולשים, או פרוסות בגט קלויות
מעט עלי עירית
מעט טבעות זיתים
אופן ההכנה:
1. מסננים את נוזלי האפרסקים לקערה. בוחרים שישה חצאי אפרסקים נאים ומניחים על מגש, כשהצד הקעור כלפי מעלה.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה והבצל. מתבלים במלח ובפלפל לפי טעמכם. מעבירים אל שקית זילוף עם צנתר משונן או חלק ומזלפים אל חצאי האפרסקים תלוליות של מלית (מקפידים לא ללכלך את שולי האפרסקים). אם השוליים התלכלכו, אפשר לנקותם בעזרת נייר סופג. הקפדה על הניקיון סביב האפרסקים חשובה לצורך הרושם המתקבל בהגשה.
3. מסדרים את משולשי הטוסט על מגש, מניחים על כל אחד חצי אפרסק ממולא ומעטרים בעירית ובזיתים. מגישים כמנה ראשונה או כמתאבן.
חדש על המדף
שמחתי לקבל את ספרו הראשון של דרור כהן, אשר התארח אצלי במדור האוכל של יום שישי לפני מספר שנים. כהן - קונדיטור בעל אתר האפייה הנפלא "בייקרי 365", שבו הוא משתף ממיטב ניסיונו ומתכונים שאסף ושיפר בהתאם לטעמו האישי - הוא בכלל מהנדס תוכנה במקצועו. בספרו החדש הוא מארח אופים וקונדיטורים אשר נידבו את מתכוניהם לספר לצד רפרטואר המתכונים שיצר כהן עצמו. מומלץ למי שאוהב מתוקים.
"בייקרי 365 וחברים", דרור כהן. הוצאה עצמית. מחיר: 149 שקלים