חג השבועות הוא אחד מהחגים הטעימים ביותר שיש לנו, שמאפשר לנו להמציא את עצמנו בתחום הגבינות בכל שנה מחדש. גיא פינס, מגיש ומפיק התוכנית "ערב טוב עם גיא פינס" ואחד ממומחי הבידור הגדולים בישראל, מביא ארוחת שבועות קצת אחרת, שבמרכזה חומרי גלם טריים ומקומיים וטעמים נקיים. “בתור ילד, לא התחברתי למנות הקלאסיות של שבועות וזה דרש ממני להמציא את עצמי מחדש בתור הבשלן במשפחה שלי”, סיפר גיא.
לעוד מתכונים אהובים על גיא פינס לכבוד חג השבועות | כנסו לאתר "תנובה">>>
בפרויקט חדש ומיוחד לכבוד חג השבועות הקרוב, חברת "תנובה" סיפקה עבורנו את הארוחה המושלמת של גיא פינס, שתוכל להיות גם על שולחן החג שלכם. מראשונה טרייה ומרעננת, דרך עיקרית מקורית ועד קינוח שישאיר לכם טעם של עוד - אלו המתכונים המומלצים של הסלב:
מנה ראשונה - סביצ'ה דג ים ופטה כבשים:
הסביצ’ה של גיא פינס שם דגש על חומרי גלם טריים ואיכותיים: מצע יוגורט קרמי, נתחי דג ים, עשבי תיבול רעננים, שמן זית איכותי, בצל סגול פרוס ופירורי גבינת פטה כבשים שמוסיפים מליחות נהדרת שכיף לשלב בכל ארוחת חג.
מרכיבים (6 מנות)
- 1.5 גביעים (300 גרם) יוגורט תנובה
- 0.5 חבילה (125 גרם) פטה כבשים 20% פיראוס מפוררת
- 600 גרם דג ים טרי, פרוס לפרוסות דקות
- 4 כפות פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה/ עשבי תיבול שאוהבים
- 0.5 פלפל צ'ילי פרוס לטבעות דקות
- 1 עגבנייה חצויה לשניים
- 2 כפות שמן זית
- 0.5 כפית מלח גס
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית גרידת לימון
- 0.5 בצל סגול פרוס לרצועות דקות
*גודל התבנית: צלחת הגשה רחבה ושטוחה*
הוראות הכנה:
- מערבבים את היוגורט עם מלח וגרידת לימון ומניחים עם מסננת מרופדת נייר סופג לכשלוש שעות במקרר
- מורחים את היוגורט על צלחת הגשה
- מניחים את פרוסות הדג על היוגורט, מניחים בין פרוסות הדג את טבעות הצ'ילי והבצל הסגדול וסוחטים מעל עגבנייה ומיץ לימון
- מוגזים שמן זית על הדג ומפזרים מלח גס, עשבי תיבול - ומגישים.
מנה עיקרית - פיצה כרישה
הגרסה המסקרנת של גיא פינס לפיצה ביאנקה מיוחדת מהרגיל: רוטב שמנת ופרמזן, טבעות כרישה מקורמלת, גבינת מוצרלה נמתחת, עשבי תיבול טריים וטבעות של צ’ילי טרי שמכניס חריפות נהדרת. פיצה שונה ומפתיעה לארוחת החג.
מרכיבים (10 מנות):
- 1.5 שקיות (300 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמז'ן "שף הלבן"
- 3.5 כוסות (500 גרם) קמח פיצה
- 15 גרם שמרים יבשים
- 1.5 כפיות מלח
- 1 כף סוכר
- 7 כפות שמן זית
- 1.5 כוסות (360 מ"ל) מים
- 0.75 כפית פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- 2 כרישות פרוסות לטבעות בעובי 1 ס"מ
- עלי אורגנו טריים
- טבעות צ'ילי פרוסות דק
*גודל התבנית: תבנית תנור*
הוראות הכנה:
- הבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, כפית מלח, סוכר, 4 כפות שמן זית ומים. לשים את כל המרכיבים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכוסה להתפחה כשעה. מומלץ להכין את הבצק ערב לפני ולהניח להתפחה במקרר בקערה מכוסה למשך הלילה
- לכרישה: מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, מוסיפים את טבעות הכרישה, 0.25 כפית מלח ו-0.25 פלפל שחור ומטגנים עד להזהבה. מסירים מהאש ומצננים.
- לרוטב: בקערית מערבבים שמנת לבישול עם פתיתי פרמזן, אגוז מוסקט, ½ כפית פלפל שחור ו-1/4 כפית מלח.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ומרדדים לפיצה גדולה ודקה
- מעבירים לתבנית אפייה ומתפיחים כ- 15 דקות בטמפרטורת החדר.
- בעזרת האצבעות משטחים את בסיס הבצק עד לשוליים
- מורחים את רוטב השמנת על הבצק ומעל מפזרים פתיתי מוצרלה
- מקשטים בטבעות הכרישה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 25-30 דקות עד להזהבה.
- מגישים עם עלי אורגנו טריים וטבעות צ'ילי.
קינוח - סקונס מסקרפונה ונקטרינות
הקינוח האהוב על גיא עם טוויסט ישראלי: סקונס בריטיים עם בצק מסקרפונה ושמרים בקערה אחת, במילוי קרם מסקרפונה עשיר ומתקתק יחד עם נקטרינות מקורמלות. רוצים לשדרג? ניתן להחליף את הנקטרינות באפרסמונים או שזיפים.
מרכיבים (12 מנות):
- 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "COLLECTION"
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 1 כוס יוגורט תנובה
- 0.5 כוס חלב תנובה פושר וחמים מעט
- 160 גרם חמאה רכה
- 3 כוסות קמח לבן
- 1 כפית שמרים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 0.5 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות פודינג וניל
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כף חמאה
- 1 כף סוכר חום
- 3 נקטרינות פרוסות במנדולינה
- להגשה: אבקת סוכר
*גודל התבנית: תבנית שקעים*
הוראות הכנה:
- לנקטרינות: במחבת מניחים כף חמאה וכף סוכר חום, ממיסים את החמאה בתנועות ערבוב ומוסיפים את הנקטרינות. מבשלים כ-3 דקות ומסירים מאש, מצננים.
- לבצק: בקערה רחבה בעזרת כף עץ מערבבים קמח, שמרים, אבקת אפייה, 0.5 כוס סוכר, חמאה רכה, תמצית וניל, יוגורט וחלב על לקבלת בצק אחיד. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
- לאחר 45 דקות התפחה, מערבבים שוב עם כף העץ וממלאים בעזרת הכף את תבנית השקעים כ-3/4 מגובהם של השקעים. מתפיחים שוב ל-10 דקות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה. מחלצים בזהירות את הסקונס ומצננים, לאחר צינון פורסים כל סוקנס.
- למלית: מקציפים יחד מסקרפונה עם שמנת מתוקה, פודינג ואבקת סוכר עד לקרם רך ויציב.
- ממלאים בעזרת כף את חלקם התחתון של הסקונס , מניחים פירות ומכסים בעזרת החלק העליון.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים.