לכבוד חג השבועות הקרוב, קורין גדעון בשיתוף עם חברת "תנובה", הכינה ארוחת חג לבנה וחגיגית, שמורכבת ממתכונים משפחתיים ונוסטלגיים לצד המנות שהכי מזוהות איתה כיום: לביבות גבינה וסולת של ורדה, מק אנד צ׳יז גלילי מבית סבתא שבצפת ואפילו בלינצ׳ס גבינה ודובדבנים שונים מכל מה שהכרתם, בדיוק כמו שחילי אוהב.
לעוד מתכונים מיוחדים לחג השבועות מבית משפחת גדעון | כנסו לאתר תנובה>>>
מנה ראשונה - לביבות גבינה וסולת:
הלביבות של אמא של קורין הן לביבות סולת וגבינה לבנה קלאסיות מבושלות במים ממש כמו ניוקי ומוגשות עם שמנת חמוצה, עשבי תיבול וצנוברים. טעמים פשוטים, טריים ומנצחים שמשתלבים נפלא בכל ארוחה.
מרכיבים (4 מנות):
- 2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
- 1 ביצה
- 3/4 כוס (175 גרם) סולת
- 1 כפית מלח שטוחה
- 1 כף שמן לבישול
- להגשה: 2 גביעים (400 מ"ל סה"כ) שמנת חמוצה 15% תנובה
- 3 כפות עלי טימין
- 100 גרם צנוברים קלויים
הוראות הכנה:
- מניחים בקערה גבינה לבנה, ביצה וסולת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומניחים בצד להתייצבות כחצי שעה.
- מרתיחים מים בסיר עמוק עם כף שמן וכפית מלא. כשהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים את האש ללהבה בינונית.
- מרטיבים כף במים ובעזרת הכף הרטובה לוקחים כף מהמסה ומחליקים אל תוך המים, עד שהלביבה צפה, חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה ובכל פעם מבשלים עד 3 לביבות בבת אחת – לא יותר.
- מגישים עם עלי טימין, צנוברים קלויים וכף שמנת חמוצה.
מנה עיקרית - מק אנד צ’יז גלילי:
מנת הילדות של קורין שגדלה בצפת בגרסת שבועות: מקרוני מבושל עטוף בחמאה מומסת, יחד עם גבינת פטה טרייה מגוררת, עגבניות שרי וזיתי קלמטה. גרסה קצת שונה למנת המק אנד צ’יז האהובה, ששמה דגש על טעמים טריים, פשוטים ורעננים. לגרסה הנוסטלגית, מחליפים את גבינת הפטה בגבינה צפתית.
מרכיבים (6 מנות):
- 1 חבילה (250 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס" מפוררת
- 50 גרם חמאה
- 1 חבילת ספגטי
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים
- 1 כוס עגבניות שרי חצויות
*לגרסה הנוסטלגית הקלאסית ניתן להחליף את פטה הכבשים בגבינה צפתית באותה הכמות*
הוראות הכנה:
- בסיר עמוק מרתיחים מים עם כף מלח, מוסיפים את הספגטי ומבשלים לפני הוראות היצרן.
- מסננים את הספגטי לאחר הבישול ומעבירים לקערת הגשה בעודו חם.
- מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין ועוטפת את הספגטי.
- מפוררים מעל הספגטי את גבינת הפטה, מפזרים זיתים ועגבניות שרי ומגישים חם.
קינוח - פרחי בלינצ’ס במילוי גבינה ודובדבנים
הבלינצ’סים האהובים והנוסטלגיים עם טוויסט מקורי של קורין גדעון: פרחים של בלינצ’סים אפויים במילוי קרם נפוליאון ושמנת מתקתק ורוטב דובדבנים ביתי.
מרכיבים (12 מנות):
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
- 2 כוסות (480 מ") חלב תנובה
- 30 גרם חמאה מומסת
- 3 ביצים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 כף סוכר
- 6 כפות אבקת סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 כף קונפלור
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 1 שקית (300 גרם) דובדבנים קפואים "סנפרוסט"
*גודל התבנית: תבנית שקעים*
הוראות הכנה:
- הבלינצ'ס: מניחים בקערה ביצים, קמח, חלב, חמאה, תמצית וניל, מלח וסוכר וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.
- מחממים מחבת טפלון ויוצקים כ-1/2 מצקת מהבלילה למחבת החמה, תוך כדי פיזור שווה של הבלילה עד לקבלת עיגול קטן בקוטר של 14-16 ס"מ.
- כשהדפנות מתחילות להזהיב ולהתרומם והחלק העליון מקבל קרום מסירים את הבלינצ'ס מהמחבת. לא הופכים לצד השני כי הבלינצ'ס עובר לאפייה.
- חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
- מניחים את הבלינצ'ס בתבנית שקעים ומצמידים את הדפנות אל השקע ככל הניתן.
- אופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהבלינצ'סים זהובים ויציבים.
- מחלצים בזהירות את הבלינצ'ס מתבנית השקעים ומניחים לצינון על רשת.
- רוטב הדובדבנים: בסיר קטן מניחים דובדבנים, 2 כפות אבקת סוכר וגרידת לימון. מערבבים קורנפלור עם 1/2 כוס מים ומוסיפים לסיר.
מבשלים עד להזהבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד להסמכה ומצננים. - מלית הגבינה: מקציפים שמנת מתוקה עם 4 כפות אבקת סוכר וגבינת נפוליאון עד לקבלת קרם רך.
- הרכבה: ממלאים את פרחי הבלינצ'ס בקרם הגבינה, מניחים מעל את רוטב הדובדבנים – ומגישים.