רגע לפני היציאה לחופש הגדול, זה הזמן להכין כדורי שוקולד עם הילדים. בדרך כלל הכנת כדורי השוקולד היא דרך נהדרת להיפטר משאריות עוגיות, עוגות, ופלים, ביסקוויטים ושאר מתוקים. מוסיפים שוקולד, מכסים בסוכריות צבעוניות, קוקוס, שקדים ואגוזים מרוסקים, אבקת קקאו או אבקת סוכר ומגישים. איני מכירה אפילו ילד אחד או מבוגר שיכולים לעמוד בפני הכדורים הצבעוניים הללו. הם מאוד מושכים ויושבים בנוחות בעטרות נייר.
הכי כיף להכין את כדורי השוקולד עם הילדים: תנו להם ללוש ולעצב את כדורי השוקולד. לא תאמינו כמה הם נהנים - במיוחד כשהם מצפים ומעטרים את הכדורים בציפויי השוקולד והסוכריות. מה שחשוב הוא הדרך, שבסופה מקבלים תוצאה יפה וטעימה.
מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל
כדורי שוקולד מעוטרים
החומרים:
(ל־20־25 כדורים)
2־3 כוסות פירורי עוגה ועוגיות
2 כפות אגוזי מלך קצוצים דק
2 כפות צימוקים
1 גביע מעדן שוקולד
2 כפות גבינה לבנה
לקרם שוקולד:
50 גרם חמאה
4 כפות קקאו
4 כפות סוכר (או יותר, לפי הטעם)
3־5 כפות מים
1 כפית רום (או ברנדי)
לציפוי שוקולד מריר/לבן/חלב/רובי ורוד:
על כל 100 גרם שוקולד - מוסיפים כף שמן. ממיסים במיקרוגל במספר פולסים ומערבבים היטב. השמן מדלל את השוקולד והופך אותו לנוזלי יותר, ובכך מתקבל ציפוי דק.
לעיטור:
סוכריות כסף/מוזהבות או אגוזים גרוסים לפי טעמכם ובחירתכם
אופן ההכנה:
1. מפוררים את העוגות והעוגיות לקערה. מוסיפים לתערובת אגוזים, צימוקים, מעדן שוקולד וגבינה. לשים בידיים עד למרקם אחיד.
2. ממיסים את כל חומרי הקרם יחד על להבה נמוכה ומוסיפים בהדרגה לתערובת הפירורים, עד לקבלת המרקם והמתיקות הרצויים. נוטלים מעט מהתערובת ומעצבים לכדורים קטנים. שומרים במקרר רבע שעה. בינתיים מכינים את הציפויים.
3. מצפים את הכדורים בציפוי הרצוי, מצננים קלות ומזלפים ציפוי בגוונים הפוכים לאלו שבהם ציפיתם את כדורי השוקולד. מפזרים סוכריות או אגוזים גרוסים. מצננים במקרר עד להגשה.
טיפסקל
- אפשר לגוון את העיסה ולשלב בה גבינה לבנה או מעדן יוגורט.
- לא רוצים ליצור כדורים? אתם מוזמנים לעצב מהמסה גליל על גבי נייר אפייה, לכסות בשלל ציפויים כמו פתיתי קוקוס או אבקת קקאו
- ולשמור במקרר. לפני ההגשה מוציאים ופורסים על מגש.
- את שאריות הציפוי ניתן לשמור בכלי סגור בטמפרטורת החדר. לפני שימוש יש לחמם במיקרו בפולסים של 30 שניות ולערבב היטב.