מלבי הוא קינוח טעים ומפנק, המככב גם בדוכני הרחוב וגם במיטב המסעדות הטובות בישראל. הטבח הצבאי, אדיר חג'יאן, חשף בפנינו את המתכון המנצח שהוא מכין לחבריו לוחמי השריון, וזה בא לנו בול לימי הקיץ החמים.

מצרכים:
⦁ 1 ליטר חלב
⦁ 8 כפות (85 גרם) קורנפלור
⦁ 3 כפות (45 מ"ל) מי ורדים (לא תמצית)
⦁ מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
⦁ 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

לחצו כאן לעוד מתכונים נהדרים במדור האוכל של אתר מעריב

הוראות ההכנה:
1. מערבבים כוס חלב עם קורנפלור ומי ורדים, עד שהקורנפלור נמס לחלוטין.
2. מחממים בסיר על אש בינונית את שאר החלב עם שמנת מתוקה וסוכר עד לרתיחה. שופכים את תערובת הקורנפלור, וממשיכים לבשל תוך טריפה כל חצי דקה, עד שהתערובת מסמיכה.
3. מסירים מהאש, שופכים לכלים. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד, מניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. 

למרות שהחל את שירותו בצה"ל כלוחם בחיל השריון בשנת 2019, מצא במהרה חג'יאן את אזור הנוחות שלו במטבח הצבאי. כעת, הוא משרת כטבח בגדוד 82 בחטיבה 7, לאחר פחות מ-20 חודשים בהם למד לבשל והתאהב בתחום הקולינריה.  "אני משתדל להכין את האוכל ברמה הכי גבוהה, כי לכל חייל מטוראי ועד לקצין בכיר מגיע אוכל טוב וטעים במידה שווה״ סיפר חג'יאן.

אדיר חג'יאן. המתכון שלו למלבי מפנק את חיילי הגדוד (צילום: באדיבות דובר צה''ל)
אדיר חג'יאן. המתכון שלו למלבי מפנק את חיילי הגדוד (צילום: באדיבות דובר צה''ל)