השבוע בחרתי להציע לכם מתכון פשוט וקל לעוגת תפוחים נהדרת שנמצאת על התפר בין עוגה בחושה לעוגת תופין, היות שבהכנתה גם מערבבים הכל יחד וגם מקציפים/טורפים את הביצים עם הסוכר. יש לעוגה מרקם רך אשר בכל נגיסה חושף טעם אחר.

עוגת תפוחים
החומרים (לתבנית מלבנית בגודל 20*33 ס"מ):
1/2 2 כוסות תפוחי עץ מנוקים מליבות וחתוכים לקוביות, רצוי מסוג גרני סמית
1/2־3/4 כוס צימוקים בהירים
1/2 כוס יין אדום מתוק
1/2 כפית קינמון טחון
קורט ציפורן טחון
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
2 כוסות קמח רגיל או כוסמין מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס אגוזי פקאן מסוכרים או אגוזי מלך קצוצים גס
לעיטור:
1 תפוח עץ מסוג גרני סמית
מעט מיץ לימון
לבזיקה:
1/2 כוס אבקת סוכר
מעט אבקת קינמון

עוגת תפוחים (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגת תפוחים (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה רחבה את קוביות התפוחים. מוסיפים את הצימוקים, היין, הקינמון, הציפורן ומערבבים היטב, כך שהנוזלים והתבלינים יצפו היטב את קוביות התפוחים. משהים בצד על השיש כחצי שעה.
2. מחממים תנור ל־180 מעלות. טורפים במערבל את הביצים, הסוכר והשמן לתערובת תפוחה ואוורירית.
3. מאטים את מהירות המערבל ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, תפוחי העץ עם הנוזלים והאגוזים. מבליעים את תערובת התפוחים על נוזליה בעיסת הבצק. משמנים היטב את התבנית או מרפדים בנייר אפייה. מעבירים את עיסת הבצק אל התבנית ומשטחים.
4. קולפים את תפוח העץ שנותר ומסלקים את הליבה עם תפוחן (כלי לגילעון התפוח לכל אורכו). מקבלים תפוח עץ קלוף וחלול שאותו פורסים לפרוסות בעובי חצי ס”מ. מזלפים ומצפים את הפרוסות במיץ הלימון. מסדרים את פרוסות התפוח על בלילת הבצק בתבנית.
5. אופים במשך 30־25 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש ונקי. מצננים ובוזקים מעט אבקת סוכר וקינמון.

טיפסקל
 העוגה נשמרת היטב בהקפאה.
 אפשר לגוונה ולהעשירה בפירות מיובשים למיניהם.
 אם אתם ממהרים, אפשר לרכך את התפוחים על ידי בישול קצר.
 אפשר שחצי מכמות הקמח יהיה קמח מלא ואפשר גם להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן.
 לא רוצים סוכר? החליפו את הסוכר בתחליף או בסילאן ללא תוספת סוכר.

לעוד מתכונים באתר