זה הזמן בשנה שבו אנו מכינים תבשילים עם דגנים וקיטניות ומבשלים אותם על להבה נמוכה עד לריכוך ופתיחת הטעמים. הם מכילים חלבונים, סיבים, עמילנים ופחמימות, ויטמינים מקבוצה B ועוד.
למתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל
דגנים וקטניות מהווים מקור צמחי לחלבונים, אך כדי לקבל "חלבון מלא", הכי טוב לצרוך אותם מלאים. את החיטה אנו פוגשים בעיקר בתבשילי קדירה או במאכלים כבדים כמו חמין. אבל תופתעו לגלות שגרגירי החיטה, בשילוב נכון, הופכים לתוספת מושלמת לכל מנה עיקרית. החיטה יכולה להחליף בקלות את האורז במלית לממולאים, בעוף ממולא ועוד. לפניכם מתכון קל ופשוט אשר נותן כבוד לגרגירים בשלמותם.
גרגירי חיטה ועדשים פיקנטיים החומרים (ל־6־8 מנות):
4 כפות שמן
1 בצל גדול, קצוץ דק
6 שיני שום, כתושות
1 כף פלפל צ'ומה או אריסה
1 כף רסק עגבניות
4 כוסות מים
מלח ופלפל, לפי הטעם
1 כפית כמון
1/4 כפית קימל, טחון
1/4 כפית כוסברה, טחונה
2 כוסות חיטה, מושרית במים 10 דקות
1 כוס עדשים חומות, מבושלות ומסוננות
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר בינוני ומאדים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש במשך 2־3 דקות תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים פלפל צ'ומה, רסק עגבניות וכוס מים. מערבבים ומוסיפים תבלינים ואת שארית המים. מביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
3. מוסיפים חיטה, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה נמוכה כ־20 דקות עד ספיגת הנוזלים (השגיחו מדי פעם תוך כדי בישול וערבבו). מסירים מהאש, מערבבים ומוסיפים עדשים. מגישים חם.
טיפסקל
על מנת לא לקבל חיטה דייסתית יש למדוד היטב את הנוזלים בכוס מידה אוניברסלית.
אין לערבב את התבשיל יתר על המידה.
אין לבשל יתר על המידה את העדשים אשר מוסיפים לחיטה בתום הבישול.
אפשר להוסיף לחיטה בשעת הבישול ירקות כמו אפונה וגזר מוקפאים ועשבי תיבול.