לפתיח: סלט פסטה, סלקים צלויים, גבינה כחולה ואגוזים
סלט מרשים המשלב פסטה קצרה, פלחי סלקים צלויים בתנור וגבינה כחולה פיקנטית, עם בזיליקום בוויניגרט ואגוזי פקאן.
מצרכים ל-4 מנות:
1/2 פסטה קצרה פנה (500 גרם) ברילה
2 סלקים גדולים עטופים בנייר כסף
8 אספרגוסים בשרניים
100 גרם גבינה כחולה טובה
4 כפות אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
2/3 כוס שמן אגוזים (אפשר גם שמן זית)
4 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
חופן עליי בזיליקום
חופן עליי רוקט
אופן ההכנה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומצננים לטמפרטורת החדר. צולים את הסלקים בתנור בחום בינוני 180 מעלות במשך כ-45 דקות/שעה. מסירים את נייר הכסף, מצננים ומקלפים בעזרת האצבעות את הקליפה. חותכים לפלחים ומצננים. מערבבים שמן אגוזים, חומץ בלסמי מלח ופלפל, ומתבלים מעט את הסלקים. את יתרת הרוטב שומרים בצד. קולפים בעדינות את גבעולי האספרגוס (רצוי להשתמש בקולפן, כשהאספרגוס מונח על קרש החיתוך ומקולף "בשכיבה"). מבשלים את האספרגוס במי מלח רותחים במשך דקותיים בלבד. מסננים ומצננים. מערבבים את הפסטה הצוננת עם כל המרכיבים למעט הסלקים, מתבלים. אחרונים חביבים מערבבים פנימה את הסלקים ומגישים.
למנה ראשונה: מאפה פילו בולגרי (בניצה) לחג השבועות
מאפה עם גבינה הוא מאכל פופולרי ואהוב במטבח הבולגרי. המתכון שלפניכם נקרא "בניצה", שהוא מאפה פילו במילוי תערובת גבינות קרמית, ביצים ויש המוסיפים לו גם יוגורט או תרד. טעמו עשיר ומלוח, והוא פריך וקריספי. מושלם למנה ראשונה.
מצרכים למלית:
1 חבילה גבינת טוב טעם
1 קובייה בולגרית 16%
חופן גבינה צהובה עמק מגורדת
מיכל שמנת מתוקה 38%
2 ביצים שלמות
מלח ופלפל שחור טחון
2 כפות קמח
חבילה עלי פילו
חמאה מומסת למריחה
אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי המלית. מסדרים בתבנית אפייה או סיר שניתן להכניס לתנור אפייה, שכבה של עלי פילו מקומטים ויוצקים מעל את המלית. מעל המלית מסדרים עוד עלים שלמים של פילו מקומטים בצפיפות. מורחים את השכבה העליונה בחמאה מזוקקת בנדיבות, מכניסים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות עד להשחמה טובה.
למנת ביניים: פשטידת ירקות חלבית
5 דקות עבודה ויש לכם גם פשטידה על שולחן החג. סנפרוסט השיקה לכבוד שבועות לקט ירקות לפשטידה הכולל ברוקולי, כרובית ובצל, שטופים חלוטים וחתוכים. רק צריך לרוקן את השקית, לערבב עם ביצים וגבינות והיידה לתנור. כל הירקות נקטפו מהשדה כשהם בשיאם והוקפאו שעות ספורות לאחר הקטיף, כך שנשמרים בהם הערכים התזונתיים, ללא כל שימוש בחומרים משמרים ובצבעי מאכל.
מצרכים ל-8 מנות:
1 שקית לקט פשטידה מוקפאת סנפרוסט (800 גרם)
1 גביע גבינה לבנה
1 גביע קוטג'
4 ביצים
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
4 כפות קמח
2 כפות פירורי לחם
לח, פלפל
תבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ
אופן ההכנה: מעבירים את תכולת השקית למסננת, שוטפים תחת מי ברז ומסננים. מעבירים את הלקט המופשר לקערה, מוסיפים גבינה לבנה, קוטג', 4 כפות גבינה צהובה, ביצים, קמח, פירורי לחם ותבלינים. את הבלילה שופכים לתבנית משומנת ומפזרים את יתרת הגבינה הצהובה.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כשעה עד לקבלת גוון זהוב.
לעיקרית: פסטה מפלדינה עם קרם בטטה וטימין
לפעמים צורת הפסטה עושה את כל ההבדל בין מנה סטנדרטית למנה של מסעדות. לכבוד חג השבועות המותג ברילה השיק את פסטה מפלדינה, שצורתה אטריות רחבות מסולסלות בשוליים. זו מנה שלא יפסיקו לדבר עליה.
מצרכים ל-4 מנות:
1 חבילה מפלדינה (500 גרם) ברילה
3 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות
1 בצל קלוף וחתוך לרצועות
8 כפות שמן זית
2 כפות עליי טימין
2 כפות עליי אורגנו טרי
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
3 שיני שום, פרוסות
קורט אגוז מוסקט טחון
1 מיכל שמנת לבישול 15% (אפשר להחליף בשמנת לבישול אלפרו 5%)
4 כפות גדושות מסקרפונה
לקישוט: עלי אורגנו טריים
אופן ההכנה: בתבנית עם נייר אפייה מסדרים את קוביות הבטטה ובצד אחר את רצועות הבצל בשכבה אחידה. יוצקים מעל 4 כפות משמן הזית ומתבלים באורגנו, תימין, מלח ופלפל. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון. מפרישים את רצועות הבצל ו-1 כוס קוביות בטטה להגשה. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ושומרים כוס אחת ממי הבישול עבור הרוטב. מחממים את שארית שמן הזית בסיר בישול הפסטה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות עד להזהבה. מוסיפים מוסקט, שמנת לבישול ומסקרפונה. מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הבטטה, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות. בעזרת מעבד מזון או בלנדר יד טוחנים את הרוטב לקרם חלק. מוסיפים לסיר את הפסטה המסוננת. מערבבים היטב עם הרוטב. (אם הרוטב מעט יבש, מוסיפים מי הבישול של הפסטה). מוסיפים אורגנו, את קוביות הבטטה הנותרות ורצועות בצל ומגישים מיד.
לקינוח: לזניית שוקולד מושחתת
קינוח גורמה, וחגיגי ומיוחד – לזניית שוקולד. זו המנה שתגנוב את ההצגה של כל ארוחת חג! והיא קלה בטירוף להכנה.
מצרכים:
תבנית מלבנית 30X20
200 גרם שוקולד
250 גרם חמאה
3 ביצים מופרדות
½ כוס סוכר
250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%
2 כוסות חלב
4 כפות סוכר
1 חבילת דפי לזניה של ברילה
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
חופן אגוזים מקורמלים וקצוצים (קשיו מסוכר או שקדים מסוכרים)
אופן ההכנה: ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט. מוסיפים חלמונים אחד, אחד וטורפים היטב. מוסיפים גבינה ומערבבים לקרם חלק. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד. מביאים לרתיחה חלב וסוכר, מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה במשך כ-5 דקות (בעדינות, תוך הפרדה בין הדפים). מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה. בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה. יוצקים 1/3 מכמות הקרם ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת. יוצקים 1/3 נוסף מהקרם וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות. מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד ומשהים כדקותיים. מערבבים לקרם חלק ומבריק - ויוצקים מעל הלזניה. מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים, לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.