שאלה לי, יש מאכל אהוב על ילדים ומזין כאחד כמו פסטה בולונז? אני מרשה לעצמי לענות על התשובה, כי אין!! המאכל מהמטבח האיטלקי האהוב, בטעם פשוט בידיוק כמו שהילדים אוהבים! ארוחת צהריים מושלמת, טעימה, מזינה ומשביעה!

מצרכים:
500 גרם פסטה מבושלת לפי הוראות יצרן 
1 בצל קצוץ
500 גרם בשר טחון
5 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל 
1/2 כף פפריקה חריפה
400 גרם עגבניות מרוסקות
200 גרם רסק עגבניות
5 כפות סילאן 
3/4 כוס מים

פסטה בולונז משגעת (צילום: לירון ספיר)
פסטה בולונז משגעת (צילום: לירון ספיר)

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עם שמן בסיר רחב.
2. כשהבצל מעט מזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון. 
3. מערבבים עד שהבשר מחליף צבעו לאפרפר ומתחיל להתפורר.
4. מוסיפים את התבלינים, העגבניות המרוסקות, המים, הסילאן ואת רסק העגבניות.
5. מכסים ומבשלים שעה (אפשר גם חצי שעה אבל טעים יותר בישול ארוך).
6. מוסיפים את הפסטה המבושלת.
7. מערבבים, מכבים ומגישים.