החומרים:
¼ כוס שמן זית
½ פלפל ירוק חריף פרוס
4 שיני שום פרוסות
3 כוסות עגבניות בשלות חתוכות
(מומלץ להשתמש בעגבניות שרי חצויות או עגבניות מגי)
½ כפית סוכר
מלח אטלנטי, פלפל שחור טרי גרוס,
לפי הטעם
4 ביצים
חבילת גבינת בולגרית “פיראוס”
חופן עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצה (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מחממים מחבת טפלון בקוטר 22-24 ס״מ על להבה בינונית־גבוהה, מוסיפים את שמן הזית, הפלפל החריף ופרוסות השום ומטגנים כדקה.
מוסיפים את העגבניות והתבלינים ונותנים לעגבניות להתבשל עד שהן מתפרקות והופכות לרוטב. כ־10 דקות.
יוצרים בתערובת 4 גומות ומוזגים לכל גומה ביצה, מכסים את המחבת ומבשלים עד שהחלבונים מתייצבים.
מפזרים בנדיבות שברי גבינה בולגרית ועלי תיבול. מגישים חם עם חלה טרייה.
בתיאבון!