"אֲנִי אוֹהֵב ׁשוֹקוֹלָד וְעֻּגוֹת גְבִינָה" כתב יהונתן גפן ז"ל לאלבום השירים המופתי "הכבש השישה עשר" שאין איש שלא מכיר, ובאמת, אם יש משהו שכמעט כולם אוהבים זה שוקולד ועוגות גבינה. וארטיק וסוכריות ותות גינה, כמובן.

יוצאים לבלות הערב? לא תאמינו איפה תוכלו להנות בחינם מאלכוהול בלימוזינה
קרוב אלינו: לא תאמינו מי המדינה שמציעה מבחר של מסעדות מישלן  
מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים שכולם אוהבים

עוגת גבינה באסקית

המתכון באדיבות רולדין

לבסיס:
75  גרם חמאה
90 גרם קמח
60 גרם סוכר
4 גרם אבקת אפיה
25 גרם חלמונים
1 גרם מלח דק
חצי כפית מחית וניל
 

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה עם הסוכר והוניל.
מוסיפים בהדרגה את החלמונים. מדי פעם מגרדים את דפנות הקערה.
מוסיפים את הקמח , אבקת אפיה והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לכשעתיים לפחות.
מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ . קורצים עיגולים בקוטר 22 ס"מ ומכניסים לתבנית  .
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות ומצננים.

למלית הגבינה:
20 גרם קמח
550 גבינת שמנת 30%
200 גרם גבינת מסקרפונה
155 גרם סוכר
250 גרם ביצים
210 גרם שמנת מתוקה
14 גרם קורנפלור
חצי כפית מחית וניל

אופן ההכנה:

  • מערבבים יחד במיקסר גבינת שמנת, גבינת מסקרפונה, וניל וסוכר.
  • מוסיפים ביצים בהדרגה
  • מוסיפים לאחר מכן את השמנת מתוקה בהדרגה ומערבבים עד שהבלילה חלקה.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים.
  • מוזגים לתבנית עם תחתית ברטון האפויה ומשמנים בספרי שמן.
  • אופים ב-200 מעלות כ-35 דקות.

עוגת גבינה ניו יורק עם פירות יער. מתכון באדיבות מחלבות גד (צילום: יחצ)
עוגת גבינה ניו יורק עם פירות יער. מתכון באדיבות מחלבות גד (צילום: יחצ)

עוגת גבינה ניו יורק

המתכון באדיבות מחלבות גד

חומרים לעוגה בקוטר 22-24 ס״מ:

לבסיס:
200 גרם פירורי עוגיות חמאה או ביסקוויטים
100 גרם חמאה מומסת
1 כף דבש

למלית הגבינה:
2 גביעי גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% (400 גרם)
11/4 כוסות (250 גרם) סוכר
3 כפות קורנפלור
2 גביעי שמנת חמוצה (15% או % 27)
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים

לרוטב פירות יער:
200 גרם מיקס פירות יער או כל פרי יער שאוהבים
3 כפות סוכר
1 כפית מיץ לימון
1 כפית ליקר תפוזים – לא חובה (קוואנטרו, טריפל סק, גרנד מרנייה)

אופן ההכנה:

מכינים את הבסיס: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת והדבש, מעבירים לתבנית ומהדקים את הפירורים היטב בעזרת תחתית של כוס. מעבירים למקפיא להתייצבות.

  • מחממים תנור ל-170 מעלות (ללא טורבו). עוטפים את החלק התחתון של התבנית ברדיד אלומיניום כדי לאטום את החיבורים. מכינים תבנית גדולה ועמוקה שתוכל להכיל בתוכה את תבנית העוגה וממלאים בה מים, ליצירת אדים.
  • מכינים את המלית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הגבינה עם הסוכר והקורנפלור במשך 3 דקות לקבלת מרקם קרמי. מדי פעם מנקים את הדפנות עם מרית, כדי לוודא שכל התכולה מתערבבת.
  • מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבלים דקה-שתיים.
  • מוסיפים את הביצים, ביצה אחת בכל פעם, עד שכל השלוש נבלעות בתערובת.
  • יוצקים את המלית על בסיס העוגה ואופים שעה ורבע או עד שהעוגה מזהיבה, השוליים מתייצבים והמרכז עדיין רוטט. אם יש צורך אופים עוד 10 דקות.
  • כשהעוגה אפויה מוציאים את התבנית מהתבנית הגדולה עם המים ומניחים על רשת למשך שעתיים, לצינון.
  • מעבירים למקרר למשך 5-6 שעות לפחות, עד לקירור מוחלט.
  • הכנת רוטב פירות יער: מכניסים הכול למעבד מזון או בלנדר (אפשר להשאיר 2 כפות של פירות לקישוט) ומעבדים כשתי דקות עד לקבלת רוטב חלק. מאחסנים במקרר עד לשימוש. יוצקים מעל העוגה את רוטב פירות היער ומגישים.