החומרים:
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול קטן, פרוס לחצאים
2 זוקיני פרוסים בעובי 5 מ״מ
2 קישואים פרוסים בעובי 5 מ״מ
2 שיני שום פרוסות
מלח אטלנטי, פלפל שחור טרי גרוס, לפי הטעם
6 ביצים
3 כפות חלב או שמנת מתוקה "השף הלבן"
שברי גבינת פטה "פיראוס"
‏‎⅓ כוס אפונה עדינה קפואה, מופשרת
חופן עלי שמיר או שומר

"לחם חביתה בנתניה": דוכן הסנדוויצ'ים שהטריף את המדינה פותח סניף חדש ביעד מפתיע
"לא יכולים לקחת סיכון": חקלאים מסבירים למה האננס בישראל כל כך יקר


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־190 מעלות.
מחממים מחבת טפלון בקוטר 22 ס״מ ומוסיפים את שמן הזית. מחממים מעט ומוסיפים את הבצל הסגול, מאדים תוך ערבוב כ־5 דקות ומתבלים. בינתיים מערבבים את הביצים והשמנת/החלב היטב, ושומרים בצד.
מוסיפים את פרוסות הזוקיני והקישואים ומטגנים עד שהם מזהיבים קלות, מוסיפים את השום ומערבבים.
שופכים את בלילת הביצים למחבת החמה ונותנים לה להתייצב כדקה. אפשר - בעזרת מרית - לדחוף את שולי בלילת הביצים שהתבשלה פנימה - כלפי מרכז המחבת וכך ליצור פריטטה אוורירית יותר (שאר הבלילה תיזל אל השוליים הריקים).
מוסיפים את שברי גבינת הפטה ומפזרים את האפונה. אופים עד השחמה - כ־10 דקות, מפזרים את עלי השמיר/השומר ומגישים.

בתיאבון!