בחום הזה אין לנו חשק לאכול תבשילים כבדים, אז קבלו מתכונים לסלטים צבעוניים מרעננים וטעימים שמתאימים לכל שעה בכל יום, וגם לשולחן השבת. תודו לנו אחר כך.
"לחם חביתה בנתניה": דוכן הסנדוויצ'ים שהטריף את המדינה פותח סניף חדש ביעד מפתיע
סובלים מהחום הכבד? סידרנו לכם מתכון פשוט לגלידה מצננת
סלט אורז צבעוני עם רוטב בוטנים אסיאתי
1 כוס אורז חום מבושל
1 פרוסת כרוב אדום, קצוצה דק
1 ברוקולי מאודה חתוך לקוביות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
3 כפות תירס מקופסת שימורים
1 גזר פרוס
3 כפות שמן זית
1 קורט מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
פטרוזיליה
שומשום
חמוצים קצוצים
אגוזי קשיו
לרוטב הבוטנים:
2 כפות חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה
1 כף סירופ סילאן או אגבה
אופן ההכנה: מאדים ברוקולי וחותכים לקוביות. מניחים בצד לקירור. קוצצים דק כרוב אדום וחותכים את העגבנייה לקוביות. פורסים את הגזר כדי להוסיף מרקמים שונים לסלט. קוצצים את החמוצים ומניחים בצד. שמים את כל המרכיבים הקצוצים ואת שאר המרכיבים בקערה גדולה. אגוזי הקשיו והשומשום מוסיפים קרנצ'יות למנה. מתבלים בשמן, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. להכנת הרוטב יש לערבב את כל מרכיביו ולזגג אותו לפני ההגשה.
סלט קינואה רענן
4 כוסות קינואה
1 כוס חומוס מבושל/ מקופסת שימורים
½ כוס בצל קצוץ
כוס פלפל אדום קצוץ
מלפפון קצוץ
לרוטב:
שמן זית
חומץ
מיץ לימון
פלפל חריף קצוץ
מלח ופלפל
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
נענע קצוצה
אופן ההכנה: מבשלים את הקינואה ומצננים לחלוטין. מכינים את הרוטב עם לימון, שמן, חומץ, מלח, פלפל, פלפל חריף קצוץ, פטרוזיליה, כוסברה ונענע שנקצצו מראש. מערבבים את הקינואה עם החומוס והירקות החתוכים ויוצקים מלמעלה את הרוטב. מערבבים היטב לפני ההגשה.
סלט שומר - תפוח - ענבים
צרור ירוקים (חסה לליק, ארוגולה, בזיליקום, עלי שומר וכו')
חצי שומר
חצי בצל אדום פרוס
2 תפוחים אדומים
חופן ענבים אדומים
1 כף שמן זית
חצי כוס מיץ לימון
קורט מלח ופלפל
אופן ההכנה: שוטפים ומייבשים את הירוקים. חותכים את השומר לפרוסות, את הענבים לחצאים. פורסים חצי דק של בצל אדום. חותכים את התפוחים לשניים, פורסים את חצאי תפוחים דק בחצי עיגול. מכינים רוטב ממיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל, מוסיפים לסלט ומערבבים.
המתכונים באדיבות מותגי מוצרי החשמל Teka וגרונדיג