עוגת דבש ותפוחים ללא גלוטן
שנהיה לראש: חמישה מקומות שכדאי להכיר לקראת ראש השנה
בין בורקס ללזניה: מאפה פילו בולגרי במילוי גבינות
מרכיבים:
100 גרם סוכר חום דמררה
100 גרם סוכר לבן
300 גרם דבש
2 ביצים (L)
200 גרם שמן
350 גרם קמח לעוגה ללא גלוטן (המלצה מאיתנו – קמח תמי לעוגות)
7 גרם אבקת אפייה
2 גרם סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
400 גרם תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ
200 מ"ל תה מוכן
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
2. מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
3. מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.
4. מוסיפים את השמן באיטיות תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.
6. מערבבים את קוביות התפוחים עם מעט קמח לפני הוספתם לבלילה. פעולה זו מונעת את שקיעת התפוחים בעוגה. מכניסים את התפוחים המצופים בקמח לקערה ומערבים בתנועת עטיפה.
7. מוזגים את התערובת לתבנית , ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים.
8. אופים כ-35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
9. מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים. העוגה רק משתבחת.
המתכון באדיבות רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת ביגה המאחלת שנה טובה ומתוקה